dilluns, 5 de maig de 2008

Sistema de finançament...


Estratègia intel·ligent del PSOE, en plena ebullició del debat sobre l'obligada negociació del sistema de finançament català, convoca un Consell de Territorial, l'organ consultiu de participació dels barons, presidents autonòmics i secretaria generals de les CCAA.


Aquestes reunions solen servir per escenificar unitat però també divergència d'opinions. L'actitud de ZP en totes les reunions des de 2003, quan ha revitalitzat l'òrgan, és més aviat passiva. No ha exercit de president del govern, avisant de les seves intencions, sinó més aviat com espectador com ho demostra que des de 2003 Ibarra i Chaves han estat els protagonistes de les cròniques (veure www.aecpa.es/congreso_07/archivos/area6/GT-25/MENDEZ-Monica(UM)yORTE.Andreu(UPF).pdf).


Això propocia que en l'opinió pública comenci a circular la idea que Montilla és massa nacionalista. El fet és que, com anticipàvem la setmana passada, Catalunya ha trobat un aliat en la Comunitat Valenciana. El problema és que el PSOE de València està missing.


Comença doncs un llarg període d'estratègia contraposada. Dèiem l'altre dia, i es lamentava en Mas, sobre el final del bilateralisme. Comentàvem que aquesta fi tenia punts positius. Ara veiem que el bilateralisme no acaba de perdre's del tot, disfressat amb una altra pell... perquè encara que s'hi incorporin Balears i Comunitat Valenciana a la demanda d'un millor sistema de finançament, a efectes polítics serà Catalunya la que rebrà els cops.