dimecres, 28 de maig de 2008

Reflexions de la moció de censura

Sembla ser que el soci Oriol Giralt triomfarà. Obligarà a posar en marxa el vot de censura, just al pas d'equador de la legislatura. Un acte democràtic, sí, però un acte que pot generar un gran prejudici per al club. El soci Giralt segurament vol una mic ade publicitat. Com advocat que és en Giralt em costa creure que algú perdi el temps per quelcom autista. Però li donem el benefici del dubte. En tot cas tinc diverses reflexions a fer, des de la meva posició crítica sobre Laporta:

1. Qui hi ha darrera de Giralt? Tota aquesta estructura val calers. Intenteu llogar una sala d'hotel durant 15 dies, el pressupost pot tenir cinc xifres, properes a les sis. Em costa creure que, per molt bé de pasta que vagi, se'ls gasti a canvi de res.

2. Una moció de censura, per definició, hauria de ser constructiva. És fàcil criticar algú, el difícil és proposar solucions i projectes palpables.

3. Tenim garantia que, en cas de cessar la junta, es voldrà presentar algú amb un projecte esportiu decent? En ple mes de Juliol els fitxatges estaran fets i no és qüestió de canviar-ho tot.

4. En cas de cessar passaríem l'estiu amb una Junta gestora que segurament hauria de vendre molts jugadors. Ha d'acceptar una Junta gestora ofertes per jugadors?

9 comentaris:

oriolopez ha dit...

Això precisament és le que penso jo. Una moció de censura, en política, planteja no només cesar al President, sinó proposar-ne un de nou amb un projecte. Ja sé que és un club de futbol però trencar el partit a mig jugar i sense solucions ho trobo dantesc. I vergonyosa é sla cobertura que està tenint en calguns mitjans.

Enric Tomàs ha dit...

La moció és contra Laporta, més que no contra la Junta. És a dir, Giralt i els 7.000 firmants estan en contra -com jo- de l'actitud de Laporta en molts assumptes (pantalons aeroport, Echevarría, al loro, llotja Manchester, vols privats, Cruyff...).

1)D'altra banda, vaig llegir que Giralt i la seva gent havien posat d'inici uns 6.000 euros per barba, i després n'han afegit uns 1.000 més.
2)Giralt no hagués mai plantejat mai la moció si Laporta no hagués obert la veda (i mostrat als socis que comtaven amb aquesta possibilitat.
3)Sandro Rosell ho té tot preparat. Confirmat.
4)Certament, és mal moment ara una moguda d'aquestes.

p.d: No tinc clar (caldria confirmar-ho) és si Giralt va ser també qui va portar a la Junta als tribunals pels famosos 8 dies de juny -i si calia o no avalar. Si fos el mateix, caldria veure què el mou.

@Oriol: si hi ha massa cobertura, pq ni ha massa. Si n'hi poca, pq n'hi ha poca... Mai hi ha un terme adequat en un tema així.

by Daniel Vidal ha dit...

"Cuando el río suena...." Segur que hi ha més moviments... d'igual manera que els hi ha darrera les manifestacions de certs càrrecs del PP sobre Rajoy, etc. etc.

A Laporta, a més de les actituds, el que no crec que se'l pugui perdonar és el tema de la convocatòria d'eleccions, especialment sent advocat. Era d'una evidència tal...

I respecte del moment per una moció: quan és el moment adequat?

Aquestes coses, agradin o no, s'han de prendre millor. És un índex de cultura democràtica i participativa.

David ha dit...

Home..això de convocar als socis a votar en ple juliol és tota una tradició a Can Barça!!

I ja posats a parlar...què hi ha de net en unes eleccions on per presentar-t'hi ja necessites un aval que deixa fora de combat al 99,9% dels socis?

Enric Tomàs ha dit...

@David: no entenc això de "què hi ha de net en unes eleccions on per presentar-t'hi ja necessites un aval que deixa fora de combat al 99,9% dels socis?"

A.Orte ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
A.Orte ha dit...

Enric, vol dir que tot i que l'esperit dels estatuts del club és que qualsevol soci pot presentar-se, necessàriament has de tenir un grup de gent potent economòmicament perquè s'ha d'avalar el pressupost. Això evidentment frena que qualsevol grup de persones amb capacitat de gestionar una empresa d'una mida similar al club, si no tenen molta pasta no podran ser mai presidents.
Respcete al dubte que plantejaves sobre si aquest és el mateix que va portar a judici a club pels 8 dies de mandat, la resposta és sí.. es tracta del mateix Giralt. Em sobta que des del món periodístic no se li faci una pregunta tant senzilla com: estaria disposat a signar un paper per comprometre's que no formarà part de cap candidatura i no ocuparà cap càrrec del club en els propers 5 anys?
La ciutat és més petita del que sembla i estic seguríssim que darrera aquest senyor hi ha alguna cosa més que un soci emprenyat.

by Daniel Vidal ha dit...

Clar que hi ha més que un soci emprenyat... com a mínim hauran uns quants milers (7 ó 8) -quantitat gens menyspreable- de socis prou emprenyats com per signar a favor.

I respecte de que darrera d'ell hi és altre gent, crec que no és nou. Els qui dirigeixen les batalles no solen ser els que estan a primera línea a la batalla (sí a les desfilades) i en ambdos casos són els que acaben tenint la major part del reconeixement posterior (si surt bé, és clar).

Continuo dient que, agradi o no, la moció és legítima i no és gratuita. I si Giralt forma part de tot un entramat ocult i participarà en la gestió posterior del club... ho decidiràn les urnes.

Warmize ha dit...

No sé si hi ha algú darrera d'aquest senyor o no (que segurament) però sempre s'equivoca en el moment: quan va anar al jutge per no convocar eleccions va ser el pitjor moment per que algú poguès fer-li ombra (3 mesos després i havent-hi treballat amb l'entorn hauria estat millor); ara ho fa 15 dies tard: el dia després de perdre amb el Manchester també hauria estat, probablement, millor (amb partit per aconseguir signatures).

Una cosa més, la junta gestora no pot fer res al mercat, ni comprar ni vendre!.

De moment, la plataforma "Un crit valent" (a qui vaig donar la meva signatura l'anterior vegada per tal que hi hagessin eleccions) m'ha enviat una carta convidant-me a nosequin acte...