dijous, 8 de maig de 2008

Connectar els trams

Sembla que el vell projecte de connectar les dues branques de tram (trambaix i trambesós) per fi es concreta. S'estan treballant les alternatives.
Reduir el trànsit de cotxes és una necessitat. A Londres he pogut veure que solucions valentes poden tenir un bon efecte. En el fons hem de començar a pensar en mesures compensatòries per reduir encara més la circulació del centre de la ciutat i és evident que el tram pot ser interessant com a solució, tot i que no seria l'única.

Pot ser interessant perquè anar de Francesc Macià fins determinades zones del Besós és exclusiva d'un parell de línies de bus que no sempre funcionen bé. També permet constituir la Diagonal com a veritable eix del transport públic de la ciutat i més concretament l'estació de Diagonal, que s'està modificant potser sense considerar aquest projecte. Hem de preveure que Glòries serà a mig termini una concentració de transports metropolitans. Per aquelles persones que treballin a la Diagonal l'estalvi en temps pot ser molt interessant, però també pot estar molt bé per universitaris que viuen al Maresme i Vallès i que molt sovint agafen el cotxe.

La segona alternativa que s'està treballant va una mica impulsada pel districte de ciutat vellla. Si no recordo malament, estava ja en ment l'allargament fins el Parc de la Ciutadella al PAM de districte. La connexió Colom-Vila-Olímpica és molt deficient en metro (trigues 25 minuts per culpa del transbord de Passeig de Gràcia) i en bus es tracta d'una línia que ve de la Bonanova, acumulant així força retard en hora punta. Aquesta solució esdevé, en termes socials, potser no tant eficaç com l'altre. Hagués estat molt important si s'hagués fet un ramal de rodalies pel litoral, fent una estació al World Trade Center (com algun cop he comentat) o el propi AVE a l'estació de França.
Però s'ha de tenir en compte que aquesta segona opció connecta districtes molt diferents: Les Corts, Eixample, Sants-Montjuïc, Ciutat Vella, Sant Martí. Seria una aposta de vertebració territorial. Permetria redefinir moltes més línies d'autobús, destinar-los a reforçar-ne d'altres i afectaria menys el trànsit diari. Notaríem menys la seva construcció.

I jo ara apunto una tercera opció: què seria més interessant, connectar la diagonal amb tram o destinar un carrer sencer de l'Eixample al pas d'autobusos??