dilluns, 26 de maig de 2008

Balmes, més ample?


Hi ha rumors sobre una possible reforma del carrer Balmes, un dels més maltractats de Barcelona per culpa de les obres d'intercanviador i FGC a Provença.

Sembla que, seguint les intencions proposades al Districte de Ciutat Vella, s'apunta la possibilitat d'ampliar les voreres de Balmes, molt estretes i poc preparades per caminar.

El projecte de la Via Laietana, a diferència dels veïns m'agrada pel seu risc. És un carrer poc agradable per caminar, però que serveix com a cardus maximus romà, connectant centre i mar i interessant per connectar les seves estacions de metro amb tot el barri gòtic. Reconec que seria un veritable problema per la circulació, però no ho és ja? Les Rambles, des de que es limita l'ús pel vehicle privat trobo que ha millorat força. A la Via Laietana cal arriscar, apostant pel carril bus o per una sola direcció de circulació.

El cas de Balmes em sembla diferent. Precisament té tres carrers properes molt agradables per caminar o anar en bici com són Rambla Catalunya, PAsseig de Gràcia i Enric Granados, almenys per sota de la Diagonal. I crec que tornar a maltractar aquest carrer amb més obres seria una molt mala idea, hi ha altres prioritats latents a la ciutat, sobretot acabar amb les obres que mai s'acaben i que sembla que no s'aportin els recursos suficients per acabar ràpid. A mí m'agrada el risc urbanístic, però orientat no tant a la comoditat sinó a l'ús social. I crec que el projecte de Balmes no és arriscat i no el faria ser un carrer més atractiu pels ciutadans/es que volen passejar.

3 comentaris:

David ha dit...

Penso que no és cap bestiesa treure un carril a Balmes per donar-lo als vianants. Les voreres són massa estretes i tampoc es guanya molta capacitat viària. De fet, les obres que hi ha a Provença han demostrat que no hi hauria cap col·lapse.

A.Orte ha dit...

David, la meva crítica no és tant que no sigui una obra interessant, que ho és, sinó:
a) Hi ha zones on segurament és més urgent fer alguna actuació.
b) La gent que treballa a la zona està força cansada de veure i escoltar màquines... i la gent que hi viu segurament pitjor. Si deixem el projecte 2 anys endavant, no passaria res,no trobes?

by Daniel Vidal ha dit...

Coincideixo amb l'Andreu.

Ja sé que hi ha crisi per les constructores... i que una vegada que se'ls encarrega una canonada llarga va i els hi treuen (cal seguir-ho), però ara fer obres a Balmes...

Potser més endavant...