dimecres, 30 d’abril de 2008

Neteja... però no tant?


El Barça ha tornat a fracassar. L'eliminatòria contra el Man U ha donat el resultat previst però amb una imatge correcta:he parlat amb amics del Manchester que han quedat satisfets amb la imatge donada. El problema és que s'han complert en bona mesura algunes de les expectatives que tots preveiem: manca d'alternatives de joc, problemes físics dels jugadors importants, falta de gol fruit del joc horitzontal i els detalls, principalment dos detalls que podien haver costat 2 gols i no 1.

No ens hem de quedar amb els detalls, aquestes dues temporades són massa càrrega contrària a l'equip. Ara cal fer neteja i traspassar tots els pocs compromesos, inclós l'entrenador, en el seu cas per incapacitat per revertir els defectes percebuts per TOTHOM (inclós algun jugador com Eto'o, Edmilson i Giuly un cop va marxar).


Molt em temo que la via serà Guardiola o Laudrup. De Laudrup tinc els meus dubtes, però Guardiola no crec que estigui preparat per canviar el conjunt d'elements que volem implantar al Barça. Compte, aquí es confonen diferents temes: el model de club, el sistema de joc, el sistema tàctic, el disseny de plantilla, el model d'entrenaments.

L'estil ho és tot i normalment ho reduïm al sistema de joc i tàctic. Precisament el sistema de joc i la tàctica és el que es pot mantenir. Molts equips forts juguen amb 3 davanters molt sovint: Liverpool (Kuyt, Torres,Babel); Chelsea; Manchester, Madrid.

El model de club: fitxa el secretari tècnic i l'entrenador gestiona. S'ha de mantenir.

El disseny de plantilla. Aquest és un dels majors problemes. Jugar amb 6 messi i 5 deco no et permet guanyar. Necessites especialistes, jugadors tècnicament dolents com Robocop Van Bommel, jugadors físics, jugadors de banda més defensius que ofensius, varietat. El Manchester mateix ha posat Park enlloc de Giggs, té varietat. A Can Barça es confon que un jugador sigui"nivell Barça" amb tècnica de nivell Barça.

El model d'entrenaments. Fonamental canviar-ho, especialment si hi ha neteja. No pot ser que un club estigui obert de 10 a 12. Sobretot quan tàcticament hi ha coses millorables. Molts periodistes, en privat, reconeixen que no han vist més de 10 entrenaments físics en la temporada. És evident que molts jugadors que van venir molt forts han anat perdent resistència i potència, dubto que tot sigui culpa seva.

Per tant, compte que portar segons qui no garanteix tocar gaires més coses. Volem un entrenador que ens faci jugar com un equip anglès? d'acord, però fem que funcionin com els equips anglesos, del contrari no servirà de res.

2 comentaris:

aubachs ha dit...

força d'acord. guardiola té un perfil més aviat de president que no pas d'entrenador. i sobretot sobretot, com molt bé dius, no s'entén que un esport tan professionalitzat sigui dels que menys entrenen. recordo quan anava a l'institut, al costat de la masia, que fèiem conya perquè veiem els jugadors anant a entrenar-se, i dèiem que ells treballaven només l'estona que nosaltres teníem de pati (45 minuts...). què tal mourinho...:)?

A.Orte ha dit...

Mourinho implica que el president i l'oracle infalible ex-entrenador es mengin el seu orgull. Mourinho és el que la lògica demana, però dubto que salti la banca.