dijous, 10 d’abril de 2008

El Barça jugarà la 10a semifinal

El Barça va passar ahir a semifinals de la Copa d'Europa per desè cop en la seva història. Una fita que no semblava tal en acabar el partit, quan la meitat de l'aforament ja no hi era i quan pràcticament ni es va celebrar. Recordo fa dos anys quan es va eliminar el Benfica a la mateixa ronda, la sensació era de triomfalisme.
Això demostra, un cop més, que som una afició que creu que el seu club és més del que és. Hem arribat a tantes semifinals com finals ha jugat el Real Madrid. Hem arribat en els darrers 15 anys a 5 semifinals (tres finals i una semifinal perduda contra el Madrid). Complir els pronòstics sense brillantor no és suficient per estar contents amb tota la prudència que volgueu. Hi ha qui pot veure el got mig buit, possiblement si ens fixem en el plànol esportiu tenim tota la raó, el Barça no funciona, no té un Pla B amb les baixes importants i acusa una falta de variants tàctiques quan falta algun jugador d'atac. Falten efectius per poder fer un mig del camp més físic. Però sigui com sigui, a dos partits és possible guanyar a qualsevol equip i la Champions és l'escenari perfecte per poder-ho fer. Perquè... i si marquem dos golets d'hora contra el Manchester?

Passi el que passi a semifinals es planteja un problema logístic greu: entre la semifinal i la final queden 17 dies, poc temps per gestionar 20.000 visats dels aficionats de cada equip, major problema si passés el Barça per allò de tenir un consolat més aviat petit. Una solució seria obligar que tots els semifinalistes donessin el llistat dels 20.000 aficionats, ara. El problema és, qui paga el visat? Això garanteix entrada? Garanteix un avió a preu raonable? I en tot cas, el problema seguiria existint perquè hi ha tres equips anglesos: 60.000 visats.

3 comentaris:

by Daniel Vidal ha dit...

Interessant el tema del visat... començaré a fer-me les fotos carnet.... :)

by Daniel Vidal ha dit...

Segons informació de can Barça:

!Les entrades per a la final, a partir del 21 d'abril.
Per indicació de la UEFA, els quatre equips semifinalistes de la Lliga de Campions han de començar amb antelació el procés de reserva de localitats per a la final de la competició, que es disputarà a Moscou (21 de maig). En el cas del FC Barcelona, aquest procés s'obrirà el dilluns 21 d'abril. D'aquesta manera –tot i que encara que no se sabran els equips finalistes-, hi haurà prou marge de temps per tramitar els visats necessaris que requereix el govern rus perquè els diversos aficionats puguin entrar al país. La setmana que ve, el FC Barcelona anirà informant dels requisits necessaris i del procediment per poder sol·licitar les entrades per a la final."

A.Orte ha dit...

Moltes gràcies Daniel. En tot cas, qui paga el visat? Crec que el club hauria de pagar-lo, a risc de que 25.000 persones deixin d'anar degut a que el viatge de dos dies pot superar àmpliament els 600 euros i molta gent que gestionaria el visat finalment no anirà. Si van 20.000 persones no ens podem permetre gestionar 20.000 visats, es necessita un mínim de 30.000 per aquest risc d'anul·lacions.