dilluns, 3 de març de 2008

Notes del debat català

Divendres passat es va celebrar el debat entre primers a la llista de cada partit. Un debat, aquest cop sí, força intens, amb un moderador que va fer el paper que s'espera, atorgant la paraula de manera ordenada però obrint el debat. Seré breu:
Chacón: Nerviosa. Al començament estava tranquila, donat que tothom anava clarament contra el PP. No responia cap atac d'ERC i ICV, com si respongués en clau PSC i no amb la samarreta PSOE. De fet, aquest paper crec que no sempre el va interpretar bé. No va defensar prou l'Estatut. Major defecte: mirar el moderador quan responia a Dolors Nadal.

Duran i Lleida: Tou. El vaig veure bastant desorientat. Els seus arguments eren correctes, però li mancava força. Em dóna la sensació que no vol fer enfadar el PSOE, pel que li pugui caure, però en el fons en molts temes clau en aquests debats està d'acord amb el PP (economia, model social). Òbviament volia passar de puntetes en aquests temes propers al PP per evitar crítiques del tripartit. Situació difícil la de CiU, que crec que fa bé en fer una campanya tova i de mans obertes.

Ridao: Tots coneixíem el seu control de la terminologia política i dels temes importants. No va entrar en l'habitual populisme d'ERC en moltes matèries. Va parlar més en clau estatal del que seria d'esperar. Va ser suficientment crític amb els temes importants sense semblar un hooligan i va respondre a algunes crítiques de forma molt educada i molt bona argumentació.

Nadal: Lamentable. Interrompint a tothom, una cosa que és evident que demostra un gran nerviosisme i inseguretat. Res a destacar en els continguts, reproduint els temes de sempre. Em sembla una candidata fluixa que es limitarà a seure com a parlamentària i com a molt li donaran representació a alguna comissió parlamentària per a que surti al circuit intern de TV del Canal Parlamento.

Herrera: Molt bé. És difícil destacar alguna cosa, perquè mostra certa normalitat i pau interior que dóna bon rotllo. Per mí és l'aire fresc de ICV, però no sé si és destacable la seva participació perquè en tot cas el seu discurs es mou en un discurs alternatiu, verd, molt lloable però d'encaix complicat en l'actual debat a curt termini i centrat en la microeconomia.