dilluns, 17 de març de 2008

Acaba el procés participatiu del PAM


Fa uns mesos vam parlar dels possibles problemes que se'n podrien derivar de destinar recursos i personal públic per al procés d'un Programa d'Acció Municipal que no és prioritari i que ja estava plantejat a priori en el seu esquelet de prioritats.

Ara m'ha arribat un USB, acabo de veure que també podeu trobar-ho en web, amb tota una sèrie de documents que incorporen les aportacions ciutadanes (més de 10.000 pàgines en PDF) així com aportacions de les entitats de la ciutat. La meva sorpresa és no trobar cap mena de document on es digui quines propostes s'han considerat i incorporat al PAM i quines s'han rebutjat. Quin valor té un procés participatiu on el que hi participa no sap si val la pena fer-ho? Se li reconeix el que ha escrit, vol dir que una persona l'ha llegit i ha fet "copy-paste" per fer un PDF, però res més. Una llàstima que demostra que el model participatiu actual de la ciutat valora la quantitat i no la qualitat de les propostes.

I per acabar algunes propostes de la gent de la ciutat (afegeixo el dia 16... val a dir que són exemples amb gràcia, ja que el 90% són propostes ben definides).
"No pongais tantos radares y trampas y tantas multas.Que el AVe pase por delante de la casa del alcalde."
"Estació de bicng a prop del carrer Biscaia-Murcia. Augment de la freqüència de pas de l'autobus nº71" D'això se'n diu voler l'administració a casa teva
"El principal problema de la nostra societat és la seba influencia de la caixa totnta es a dir la TV a TV3 encara de tant en tant algun programa cultural pero es vergonyos (Basura)"
"Seguir el modelo nórdico de organización y civismo en fiestas grandes" Vaja, canviarem la societat des de dalt?
"Més control del libertinatge d'algunes persones."
"Més creus rojas per si algu li dona un chungazo. Menys mossos!!! i fora els secretas"
"Los Viernes y Sábados noche tendria que existir unas patrullas para repirmir las borracheras y actos vandálicos de esta MIERDA de jóvenes sin cultura ni moral que son parasitos de la Sociedad igual que esta MIERDA de OKUPAS otra lacra social que hay que erradicar con trabajos y no consentir que roben agua del pueblo."

3 comentaris:

David ha dit...

El que aquests comentaris revelen és de què hi ha una greu manca d'interacció entre els ciutadans i les administracions. La ciutat milloraria molt si existís aquest feedback, ja que al capdavall són els ciutadans els qui millor coneixen la ciutat. Propostes descabellades n'hi ha com alguna que comentes, però quin percentatge de les propostes que s'han fet no només són raonables sinó perfectament assumibles?

A.Orte ha dit...

La gran majoria són molt assumibles i resumeixen clarament el que dius, un coneixement exhaustiu de la ciutat.
Sembla, però, que molts missatges entren en allò que reiteren els mitjans de comunicació. Molts altres són són allò més proper a casa.
Efectivament el problema d'interacció és greu, tot i que no m'acaba de convèncer tot els instruments de participació que requereixen grans recursos en diners i temps per poder esbrinar què diu la ciutat.

by Daniel Vidal ha dit...

Seria senzill realitzar una pàgina web on un particular enviés una opinó/prec/proposta/denùncia, amb un rebut conforme l'ha realitzat.

Així, si després no s'ha arreglat el semàfor, el senyal 'x' o el problema 'y', sempre es podria anar als diaris (aquests redactors de Cartes al Director) i deixar clar que la no-acció de l'Administració no és per desconeixement, sinó per negligència (o d'altres motius).