dilluns, 4 de febrer de 2008

Vagues als CAP


Hi ha convocatòria de vaga als CAP la setmana vinent. Sembla que molts metges estan indignats perquè reben massa pacients i/o les visites estan massificades.
Des de fa uns anys m'ha tocat visitar els CAPS més cops dels que esperava. En algunes ocasions m'hi he presentat sense trucar, en d'altres he trucat.
Parlo del CAP Sagrada Família, un barri amb una població relativament envellida.Quan m'he presentat sense trucar a la tarda, he tingut problemes per tal que algú em rebi i m'he trobat que les sales d'espera estaven buïdes. Quan he trucat, el 99,9% de les vegades m'han donat hora pel matí.Treballo pels matins i només necessito que em mirin un dit del peu/ de la mà... sí, però la doctora els dimarts (intercanviable pel dia x) per la tarda no visita.
Et donen hora, normalment entre les 9,30 i les 10. La doctora ja porta retard. Sembla que comencen a visitar a les 8.30 però la doctora, segons alguns, arriba a les 8.50. Lògic retard, lògiques presses. Aquest experiment s'ha provat també al CAP de Manso i al de Travessera de Gràcia, on fan visites especialistes.
Des de fa un temps hi ha opció de demanar hora per internet. Les hores de la tarda estan SEMPRE lliures. Si demanes hora t'acaba visitant molt sovint un altre metge.
Què hem de respondre davant les demandes de no treballar més hores quan la sensació que em dóna és que intenten evitar treballar per les tardes, concentrant les visites en uns determinats metges i infermeres?
Els metges del CAP poden fer visites privades? Si és així, quantes hores poden fer?
Si un metge treballa 6 hores al CAP (amb poc temps per visita i tot el que vulguin) però després fa 4 hores a la privada, és legítim que es queixin per l'ampliació a 7 hores al CAP? O bé el lògic és que facin poques/cap hores a la privada? Per quin motiu gairebé totes les professions al sector públic tenen incompatibilitats excepte els metges?

3 comentaris:

David ha dit...

Estaria bé conèixer les retribucions de tots aquests metges tan estressats...

Per cert, a quina persona que treballa en atenció al públic se li permet arribar mitja hora tard sistemàticament o absentar-se el divendre?

defak ha dit...

El "pluriempleo" dels metges és tan escandalós...

Anònim ha dit...

Amic Andreu


Els metges de la sanitat pública estan sotmesos a les mateixes incompatibilitats que tu i jo, el que passa és que no es compleix la llei. Primer perquè estem parlant de metges , segon perquè és una llei molt difícil de fer complir que no encaixa amb la realitat del sistema sanitari i tercer perquè no hi ha voluntat de fer-la complir.
Tramitar un expedient de compatibilitat a un metge no baixa dels 6 mesos, això sempre que ho demanin, perquè la majoria van a treballar a la privada i no demanen res.

Al David, si vols saber quan cobren els metges de la sanitat pública catalana ho trobaràs a: http://www.gencat.net/governacio-ap/administracio/retribucions.htm.

El pluriempleo no és escandalós per nigú. Tothom que treballa a l'administració pot tenir una segona feina privada, el que passa és que s'ha de demanar permís i hi ha una sèrie de limitacions.

Albert