dimarts, 19 de febrer de 2008

HiT Barcelona 09

Presentació ahir de HiT Barcelona 09 (Hothouse for innovation and technology). Pretén que sigui una trobada del món de la innovació (privat i públic) amb una clara intenció de ser l'inici de la consciència de la necessitat de fer-ho bé. BOna idea del Pla Estratègic Metropolità, en la línia de la trobada de Clústers de l'estiu passat.
Un acte amb continguts massa protocolaris i un "què collonut és Catalunya i els seus empresaris":
Van parlar-ne, entre d'altres, J.W. Carnes, Andreu Morillas (Generalitat), Conseller Castells, J.Trullén (Ministeri), Minissstrooo Clos, Alcalde Hereu, Valls (Cambra de comerç), un responsable de la Caixa.
Tots ells indicants que HiT serà increïble, que serà nou, diferent, que farà de Barcelona la ciutat de referència en innovació i creativitat. Està clar que les autoritats es creuen això del canvi del model productiu. Altra cosa és que tinguin les solucions.
L'única intervenció menys protocolària fou el responsable de l'empresa Strategos. Una presentació típica del món de les consultores, amb idees més que no pas solucions, tot i que en destaco dues per sobre de la resta:
1. No es pot guanyar en innovació sense tenir moltes idees. Si confiem en poca gent, no farem res. Per això té molt sentit que les nostres PIMES (que hi predominen) treballin en xarxa i, si s'escau, amb la universitat.
2. La innovació ha d'anar més enllà de la concepció productiva, activant-se en els "skills", en els processos organitzatius, etc. És a dir, que amb ciències exactes i enginyeries no és suficient per tenir una societat innovadora.

3 comentaris:

Jon ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.
David ha dit...

Em sé d'uns quants llocs on podrien començar a predicar amb l'exemple. Y hasta aquí puedo llegar ;)

Jon ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.