dimarts, 5 de febrer de 2008

Escoles oficials d'aquí i d'Andalusia

Donar una volta per les escoles oficials d'aquí i escoltar el debat a Andalusia provoca una sensació agredolça. Lamentable que el PP vulgui fer bandera en contra de poder estudiar basc, gallec i català a Andalusia (algú creu que l'estudiaran milers de persones?). Lamentable perquè demostren que un cop més els polítics no coneixen la realitat de l'entorn.
No cal anar tan lluny per veure escoles d'idiomes públiques on es pot estudiar a banda d'aquests idiomes, holandès, rus, àrab, a més del propi basc i gallec. I fins i tot les càtedres de català a universitats públiques de tota Europa i alguns centres culturals de les ciutats més obertes culturalment (sense anar més lluny a Praga l'escola de català està en ple carrer turístic).
La part positiva és que per sort aquí l'ampliació de l'oferta cultural no es debat,encara que sigui evident que anglès i francès tenen manca d'oferta. Com a mínim demostra que volem tenir una societat oberta, una condició prioritària per mantenir viu l'esperit crític i de superació. Ara tenim un argument anti-pepero: que critiquin la societat catalana tot el que vulguin però les seves propostes estan molt allunyades d'una societat oberta. Clar que Rajoy deia "primero hay que aprender bien el castellano, que es el idioma para trabajar en toda España". Jo si fos andalús m'ho prendria com una ofensa!!!!

2 comentaris:

Enric Tomàs ha dit...

Dius: "Lamentable perquè demostren que un cop més els polítics no coneixen la realitat de l'entorn". Difereixo una mica d'aquesta afirmació, almenys en el que fa referència a aquest assumpte. El tema de la llengua, ben atiat, dóna i treu vots. I el PP, després de veure com Ciutadans tenen 3 diputats al Parlament, ha aprés la llicó.

A.Orte ha dit...

Sí, sí, estic plenament d'acord que els polítics saben com treure vots. Però és evident que la incoherència pot entrar fins i tot al cervell d'un pepero. Es pot estudiar rus, àrab, holandès i molts altres a Madrid, Sevilla, Barcelona, i fins i tot català a MAdrid on governa el PP a la COmunitat.