dilluns, 4 de febrer de 2008

Creixen les estacions de Bicing

Seguim amb el nostre seguiment al bicing. Primer voldria dir que el servei, durant els mesos d'hivern, ha funcionat força bé: es troben bicis amb normalitat o amb espera mínima (menor als 3 minuts), han introduit un nou número d'atenció telefònica gratuït i he detectat que els carrils bici es respecten més pels vianants.
Ara ve un segon repte, i és l'ampliació geogràfica. Des de fa pocs dies es pot fer servir per Gràcia, on han situat més de 5 estacions, així com algunes zones de Sarrià St Gervasi, part baixa. Tot i que de moment els camions de servei de ClearChannel no han accedit a aquestes estacions, ja anticipo que al ser una zona de difícil accés i treball "in situ", confiaran molt en la rotació de bicicletes. Espero que no sigui així, Gràcia pot ser molt més estimulant de baixada que de pujada.
M'agradaria acabar amb breus comentaris al respecte:
1. Quan s'atreviran a fer més carrils bici per mantenir l'aposta integral pel transport públic? Com es pot anar de Plaça Catalunya a Gràcia si no hi ha cap carrer de pujada amb carril bici?
2. On estan els que presagiaven el fracàs del servei a l'estiu (quan tothom volia fer servir la bici per anar a la zona de platges)?
3. Per quin motiu hi ha cotxes que fan servir clàxon a una bicicleta que simplement circula pel carrer quan no hi ha alternativa en forma de carril bici?
4. Quan oferiran cascs a preus raonables per usuaris del servei?Em semblaria un gran avenç.

2 comentaris:

Endora ha dit...

L'ordre de preguntes el variaria:
La primera seguiria essent la primera, amb la salvetat que la qüestió sobre el carril-bici per Pg de Gràcia l'afegiria a la tercera.
La quarta passaria a ser la segona.
La tercera, tindria dos preguntes, doncs, dos interrogants.
I la segona seria l'última.
i afegiria: per a quan bicis amb rodetes per a la gent de la tercera edat com jo? bezoz a 2 metroz.

Anònim ha dit...

Que la gent recolza l’ús de la bici com alternativa al transport públic i com a mitjà per moure’s dins una ciutat, està força clar. El que no està tan clar és l’adequació d’aquesta ciutat per amparar amb seguretat als usuaris d’aquest mitjà de transport.

Sincerament, el que més em preocupa d’aquesta qüestió és la seguretat dels ciclistes, ja sigui per la insuficient conscienciació per part dels vehicles amb quatre rodes, pel no ús de casc, o fins i tot per la intransigència d’alguns vianants que no volen cedir espais.

No veig altra solució que invertir diners en formar una bona xarxa de carrils per aquest transport alternatiu en augment, la qual s’estructuri coherentment al llarg i ample de la ciutat. Cal crear un espai exclusiu per les bicicletes tal i com s’utilitza en altres països.

A Holanda, jo (i quasi tots) ens movem amb bici. És fantàstic anar a tot arreu pel carril bici, ningú t’increpa amb el clàxon, tens sempre preferència davant d’un cotxe i hi ha educació i respecte envers qui utilitzem aquest medi. Al principi, recordo que era reticent a sumar-me a aquest moviment, però ara només trobo avantatges en el seu ús. A més, s’està contribuint a respirar aire més pur, s’estalvien diners, s’aconsegueix un to cardiovascular envejable i… per què no dir-ho? les cartutxeres també ho noten!

Una petita anècdota que vaig viure ahir, que manifesta l’acceptació i la integració de la bici dins la vida dels holandesos, fou observar una parella de noviets, passejant alegrement pel carrer, cadascun d’ells amb la seva bici (per suposat al carril bici!), i agafats romànticament de la mà!
Però… sens dubte, la ciutat està totalment adequada perquè així pugui ser.

L.