dijous, 3 de gener de 2008

Un límit de 80 kms/h que genera incoherències


Després d'haver superat, o no, el debat sobre si anar a 80 km/h contamina més o contamina menys (versió dels ecologistes vs. versió del RACC) ara s'ha afegit un segon element, sembla que per donar-li més consciència social i força argumental: ara resulta que es fa per evitar accidents. Això ha comentat el conseller Saura i publicat a diversos mitjans.
D'acord, fantàstic, tot i que caldria veure si els accidents mortals predominen a les vies de l'àrea metropolitana.
El major problema, el que no entenc d'aquesta incoherència argumental és si veritablement llavors el problema és que els catalans que condueixen fora de l'AMB són molt bons a 120 per hora i els de l'AMB són uns brètols. En aquest cas comprendria aquesta discriminació geogràfica.

2 comentaris:

David ha dit...

La primera incoherència és donar una ullada a quines carreteres/autopistes estan incloses en els 80 km/h. Sospitosament la limitació desapareix a Montgat (quan comença l'autopista de peatge), a Montcada (quan comença l'autopista de peatge), o a Sant Cugat del Vallès (on també hi ha un peatge). Casualitats de la vida, no?

Algun dia parlaré d'aquest tema, perquè és de jutjat de guàrdia...

joanrp ha dit...

La limitació a 80 Km/hora té un efecte pervers que he pogut observar personalment. Resulta que un cop deixada enrere l'àrea afectada per aquest límit, alguns conductors cansats de mantenir el cotxe per sota dels 80, en determinades carreteres on es podria córrer més, acceleren i acceleren passant en molt dels 120 que estan permesos fora de l’àrea delimitada. La zona de Molins de Rei, en direcció al peatge de Martorell, n’és un clar exemple.