dimecres, 23 de gener de 2008

Restaurant Shunka


Dinar exprès al Restaurant japonès Shunka, carrer Sagristans. Passa per ser considerat un dels millors japonesos de Barcelona, juntament amb Shibui i Ken. Ben situat, resulta força complicat reservar per sopar. Ara bé, per dinar es pot trobar algun espai si hi vas a les 3 de la tarda, tot i que anant-hi sol et pot tocar a la barra. No havia anat mai i volia aprofitar, ara que estic a dieta tova durant uns dies.
Sorprèn la quantitat de gent que hi ha treballant, la sensació de control de tots els empleats. El cambrer entra a la zona de cuina (al davant meu el responsable de fer makis) i canta el que vol, i no ho ha de repetir, tot funciona a la perfecció.
Local sorollós, potser no a la nit però sí per dinar. No té menú diari però sí una carta on el peix mana claríssimament respecte altres japonesos, moltes recomanacions del dia i aliments de bona qualitat. La tipologia del menjar, així com el tacte dels seus aliments, em recorda al Mashiroku (proper i menys pretensiós, en vaig parlar al blog fa uns mesos).
Possiblement vaig menjar els millors maki i el millor yakisoba que mai hagi tastat. El preu, pels amants als japonesos, al llindar de ser considerat car. Un àpat pot oscil·lar entre 25 i 40 euros en funció de què es demana. Així que de moment segueixo posant per en el meu rànking de relació qualitat-preu el propi Mashiroku i el Koyuki.
Recomanat per:
fanàtics del menjar japonès disposats a menjar coses autèntiques, menys convencionals que altres japonesos.

No recomanat per: portar gent que no sigui gaire iniciada en el tema, segurament en aquest cas un ambient familiar com el del Mashiroku és més interessant. Tampoc ho recomano pels que no volen gastar més de 25 euros/cap per un àpat.

5 comentaris:

Enric Tomàs ha dit...

M'apunto la recomanació, donat que preu i qualitat van força lligats. Si em permets, te'n dic un parell: Kibuka a Gràcia (molt bo, però surts d'allà com si t'haguessis remullat en la tempura) i un altre del que no recordo el nom però que està al Passatge Pellicer.

A.Orte ha dit...

Intentaré anar al Kibuka, des de fa dos mesos visc molt a prop. El del Passatge Pellicer seria el Bun Sichi...

aubachs ha dit...

El Shunka està molt bé, tal com dius. Crec recordar que fa un parell d'anys encara feien menús al migdia. Una curiositat ; dius que depenent el preu està entre 25 i 40 euros. Al desembre vaig estar en un restaurant japonès al centre de Londres, força comparable de qualitat i estil, i vam sopar 4 persones per 92 euros -i sopant bé de qualitat i quantitat. És un tema gairebé perquè el David ens doni dades de nivell de vida i poder adquisitiu, però déu n'hi do, oi?

A.Orte ha dit...

A Londres, a un carreró no gaire lluny de Piccadilly hi ha un lloc on poder menjar japonès casolà per menys de 15 lliures... i el millor és que hi van japonesos que treballen a Londres.
La meva crítica la vinculo al que dius, efectivament hem de diferenciar una bona qualitat amb un preu correcte. El menjar japonès és molt bo, però crec que trobem llocs amb bon producte per menys preu (com demostra el lloc de Londres).No és tant difícil tenir un bon salmó (total, a una ració de sushi no es fa servir un gran filet de salmó). En canvi, aquesta diferència no la trobem en restaurants de menjar d'aquí (és impensable menjar barat una carn de primera categoria o un marisc bo).Per això crec que el Kibuka, el Machiroku i l'altre que comento mantenen un bon standard.

Enric Tomàs ha dit...

De fet al passatge Pellicer n'hi ha dos, que formen part dels mateixos amos però tenen diferent nom. El que jo dic és l'altre, q per més senyes és el de fumadors. (l'altre no ho és).
Kibuka tb n'hi ha dos: un a Verdi i l'altre a Goya. Els dos estan bé, tot i que jo em referia al segon.