dilluns, 7 de gener de 2008

Llegedes urbanes (iii). Les cancel·lacions aèries

Fa cosa de 4 mesos em van cancel·lar un vol per anar a Pisa, una visita anterior a la que vaig fer al desembre. En aquell cas una vaga va afectar el meu vol de clickair.
Han passat molts dies i quan ja tenia pensat que els drets del client mai es complirien, resulta que em notifiquen que em paguen una mica menys de la meitat del cost de l'avió. Algo és algo, i segur que és insuficient... Vull deixar clar que en aquest cas el mite és que retornin tot el cost del bitllet, cosa que de ben segur no es compleix en gairebé cap cas, incloent-hi els paquets de vacances.

Clickair le informa que se ha procedido al reembolso de su reserva.
El importe a rembolsar será de 24.23€.

5 comentaris:

David ha dit...

Doncs si van cancel·lar i no et van oferir cap alternativa, tens dret al reemborsament del bitllet complet, incloses les taxes (d'un servei que no vas fer servir). I si a més es pot demostrar que la cancel·lació no es devia a tercers (la vaga de tercers en aquest cas), tindries dret a una compensació addicional. Si no és així, et recomano una visita a l'Agència Catalana de Consum...

A.Orte ha dit...

Ells diuen que em van oferir una alternativa, cosa correcta:
1. Anar a Verona (com si vens a Barcelona i t'ofereixen anar a Alacant) arribant a les 20h.
2. Anar-hi el dia després, cosa que no m'anava bé.

Vols dir que em donaran alguna cosa?

Jordi ha dit...

Si no utilizaste el billete y no te van a dar un servicio similar tendrían que devolverte el billete entero con todas las tasas y costes asociados.

Para mí, similar, sería llegar al mismo aeropuerto en las horas siguientes o a la mañana siguiente haciendo escalas si es necesario.

No te pueden decir que te mandan a nosedonde o al día siguiente y que si no te gusta no te devuelven el dinero.

Sino, boicot a clickair!

David ha dit...

Hola Andreu,

Si no tinc mal entès t'han d'oferir una alternativa per al trajecte complet i que no suposi un retard superior a cinc hores. Si no és així tens dret al 100% del reemborsament. Per cert, la normativa estipula que el reemborsament s'ha de realitzar en metàl·lic (no valen vals) i en un termini no superior a set dies.

defak ha dit...

Lufthansa això ho té claríssim.