dilluns, 28 de gener de 2008

El mercat electoral

Deia un corrent de l'elitisme polític que les eleccions eren com un mercat d'oportunitats, venint a explicar que sense diverses opcions no era possible que els polítics que valien poguessin demostrar la seva vàlua.
Una aplicació més pràctica demostra que la varietat és complexa, donat que és difícil que una campanya vagi més enllà del protagonisme dels dos partits majoritaris. El fet és que el pluralisme polític no garanteix diverses maneres de fer. En la pre-campanya electoral (parlaré sobre la seva durada) està deixant forts punts dèbils en la imatge dels polítics. El PSOE sembla que viu dels estalvis de l'Estat. Promet, entre d'altres coses imaginatives, 400 euros a tots els contribuents i seguir amb la política de xecs-nedó,xecs-lloguerjove, etc. Alhora, fitxa desinteressadament a cracs com Pettit, Stiglitz, Rifkin o Lakoff (tots ells magnífics) per acabar entrant en la mediocritat de la butxaca menys innovadora.
El PP, en canvi, admet que no vol parlar d'unitat d'Espanya, d'ETA i de temes que no interessin a la població. En definitiva, que prometen 2,2 milions de llocs de treball i baixar els impostos. Alhora, el seu número 2 admet que l'economia no l'ha de retocar el govern sinó el mercat... cara'm, doncs o entenc malament o mercat de treball, hisenda i economia es retroalimenten. O què passaria si les empreses van malament per culpa del mercat i no es creen els 2,2 milions de llocs de treball??? Seria una promesa no complerta del PP o posem al banc d'acusats al mercat???

1 comentari:

aubachs ha dit...

Tens raó, PP i PSOE estan en una espiral força irresponsable...per cert, que llegia l'altre dia que el comité d'experts del PSOE -de molt nivell, com dius- estava previst que costés uns quants dinerets (un parell o tres de milions, crec recordar) perquè viatgen en business amb els seus assistants i s'estan en hotels de primera...