dijous, 20 de desembre de 2007

TGV a 100 euros bitllet i el turisme de cap de setmana


Sembla que l'AVE tindrà un preu regular de 100 euros per bitllet, amb un 20% de descompte si s'agafa tornada. Tanmateix sembla que el preu reduït serà de 40 euros a internet si es compra amb temps.

Espero que arreglin el servei de compra a internet, perquè per molt que intento donar-me d'alta, mai puc comprar els meus tickets de manera electrònica. També trobo injust que, posem que una persona troba l'oferta a la web, no pugui trucar per telèfon i aconseguir la mateixa tarifa. Seria tant fàcil com donar un codi oferta vàlid durant un temps.
Esperem que realment les tarifes low cost siguin aplicables a tots els trens. Sospito que si algú vol viatjar un divendres a la tarda, posem a les 6.30 i tornar diumenge al vespre el cost no serà el del preu reduït encara que es vulgui treure 1 mes abans. I que consti que crec que seria molt positiu que l'AVE tingués un preu barat quan no es tracta de viatgers de negoci, ofertes per famílies o bonificacions del preu si es compra una entrada al Prado o a la Sagrada Família, per posar dos exemples.
Opino que ja ens coneixen prou els madrilenys que venen a fer negoci i molt poc la gent del carrer (nosaltres coneixem molt més Madrid). A més amb l'excusa d'estar a prop del mar es podria potenciar el turisme de cap de setmana, familiar, amb una interessant opció de veure Barcelona i donar una volta per Tarragona, Girona o Costa Brava durant el diumenge. Sense dubte, molt més atractiu que València.

En canvi, el preu de l'AVE a Segòvia, a Toledo, Valladolid o Màlaga és de llarg molt més barat per cada Km. Molt em temo que fins que arribi AVE a València no tindrem preus competitius...

2 comentaris:

David ha dit...

Doncs no cal que vagin massa lluny a inspirar-se. La SNCF ofereix bitllets de TGV a 29 euros el trajecte per recorreguts de 800 km.

Enric Tomàs ha dit...

Aquí les infraestructures són cares i dolentes. Serà el que ens mereixem. Està bé això que dius de que ens coneixen pel business i no per com som. No obstant, intueixo que les espanyes tampoc posen molt interés en nosaltres.