divendres, 7 de desembre de 2007

Tres temes

Portava tres dies molt ocupat enllestint diversos temes que m'han impedit opinar o veure des d'una altra visió la mani del dia 1 o les declaracions d'en Joan Ferran. En David se m'ha avançat i allà trobareu la meva opinió
El primer tema que he tingut que acabar és un dictamen sobre el mític PAM, del qual han sortit 50 comentaris i propostes, que no són poques. El segon és un dictamen sobre els barris de Barcelona, on reivindiquem una major serietat amb el concepte Cohesió social, que es fa servir sense contingut.
-------------------
L'altre tema és l'article que presentaré al congrés europeu a Florència (torno a anar-hi per tercer cop en 2 anys i serien 4 de no ser per Clickair). Tracta sobre les reformes dels estatuts d'autonomia i l'impacte en les coalicions a Espanya. Aquí el teniu, per si teniu temps, ganes i no us avorreix. Tots els comentaris són benvinguts. Ja faré un post sobre el que realment importarà, que serà el sopar a la Trattoria de Sergio Gozzi i el dinar a la Trattoria Quattro Leoni.

------------
Per últim, sorpresa quan llegeixo interpretacions sobre les propostes de referèndum de Chávez i Evo. Ja sabeu que no m'acaba d'agradar aquest estil de fer política, però cal dir que si ells, triats democràticament, convoquen referèndums per no tenir límits de mandats, s'ha de respectar. Per què? doncs perquè aquí no tenim límitacions i ningú considera que hagi de ser una mesura per perpetuar el govern. Ho poden dir a EUA, però no aquí. Els mateixos haurien de contabilitzar els anys d'Ibarra, de Bono, de Pujol i de González. Ni Evo ni Chávez arriben encara al seu nivell i de moment són elegits de manera democràtica. I abans que algú pensi que cal veure si són o no netes,que miri l'any 2000 a EUA i veure'm qui determina si són o no netes.

2 comentaris:

Endora ha dit...

Hi haurà traducció en català per al públic de poca cultura anglosaxona?

David ha dit...

Al meu entendre les limitacions de mandats són un brindis al sol. Exemples els tenim a les democràcies llatinoamericanes o a Rússia. A Mèxic, per citar un exemple conegut, els presidents tenien un únic mandat, però a la pràctica els mateixos van manar durant setanta anys.

Jo no veig per què s'hagi de limitar el mandat als presidents. Ha de ser la població, votant, i no els reglaments qui decideixin aquest assumpte.