dissabte, 22 de desembre de 2007

Les claus del clàssic

Demà es disputa una nova edició del clàssic Barça-Madrid.
Un any més la setmana ha estat presidida per dubtes sobre qui jugarà i per declaracions des d'una i altra banda, en aquest cas més aviat per part de Mijatovic, que intenta posar nerviós l'entorn culé.

El cert és que en el plànol esportiu, tant si juga Ronaldinho com si finalment es decideix per altres combinacions, el Barça surt com a favorit, tot i que aquest Madrid és força més sòlid que altres versions anteriors gal·làctiques.

En tot cas, és molt important veure si el Barça plantejarà un partit tàcticament innovador o bé si espera que sigui el Madrid qui s'hi adapti. Si passa aquest segon escenari, és probable que el Madrid busqui un partit al contraatac, amb moltes aturades de joc i poca circulació de pilota. Si pel contrari.

Sneijder y Robinho garanteixen transicions ràpides i xuts de llarga distància, mentre que amb Baptista guanyarien arribada des de darrere. Per altra banda, utilitzar a Guti obligaria a incorporar un home més al mig del camp per alliberar-lo de la defensa en camp propi, una de les claus per tenir el 14 madridista brillant.

Quant el Barça, només hi ha dos dubtes raonables. Un al migcamp, amb Gudjohnsen o Deco. El primer dóna opcions per jugar d'esquenes i per tenir arribada de segona línia. El segon, el control de pilota. Aposto perquè juga Guddy amb la idea de fer entrar Deco a la segona part per un escenari a favor, on el brasiler-portuguès s'hi mou magníficament.

A la davantera, Ronaldinho es disputa una plaça amb Dos Santos, donat que Eto'o i Iniesta semblen ser fixes. La posició d'Iniesta pot ser important. Si juga a l'esquerra, amb dos Santos a la dreta, segurament lluirà menys perquè la seva parella de ball seria Ramos. A la dreta, perdria capacitat creativa però podria ajudar més al mig del camp, un rol clau en partits d'aquest nivell.

En definitiva, partit molt obert, i la meva aposta per l'empat, tot i que crec que el Madrid tindrà les seves opcions per guanyar.