dimarts, 18 de desembre de 2007

Florència (II). Crònica social
Arribada a l'aeroport Vespucci de Florència a les 22 h. Trajecte interessant, amistós amb el taxista. Primer per intentar evitar que em timés donant voltes (aconseguit amb una descripció de les meves visites freqüents) però també per anar amb prudència (vaig fracassar, un trajecte de 20 minuts el vam fer en 10).

Els dies de conferència no hi havia gaire temps per vida social, només per dinar, fer capuccino a 62 cèntims d'euro... imagineu la cara de la gent de LSE o de SciencePo, però també la nostra al veure que era igual que un cafè del Rosendo però a sobre amb espumeta i cafè bo.

Pel vespre aperitivo italià (es tracta d'un buffet de moltes coses, des d'amanida, pasta, cus-cus, etc) i el cocktail o beguda que vulguis per 7 euros. El lloc, tot i que posés American Bar, era clarament un lloc que aquí es consideraria una cockteleria moderna.
Divendres vaig canviar d'hotel, per anar-hi al centre. Un clàssic del B/B/B anomenat Relais Il Campanile. 45 euros la individual amb esmorzar servit a l'habitació.

El dissabte feia una temperatura entre 4 i -4 graus durant tot el dia. Un fred brutal. De fet havia nevat a zones tant poc habituals com Brindisi o Bari. Així que a excepció feta de la visita protocolària al David de l'Accademia, principalment ens vam dedicar a entrar a cafeteries i trattories on vam esmorzar dues vegades i dinar una, a una trattoria molt interessant anomenada Baldovino: 3 persones amb taula de fustes, pizza gran, limoncello i cafè per 18 euros per cap.
Per la tarda, visita a llibreries del centre on he pogut trobar algun manual d'italià per seguir progressant

Al vespre, una visita al gran 4 Leoni, un lloc de cuina fiorentina amb una qualitat de producte magnífica. Excel·lent carn. De fet hi ha fotos penjades de molts famosos que han acudit recentment.

4 comentaris:

Enric Tomàs ha dit...

Quan no fa fred, és un plaer passejar per Firenze. Són molt estirats els de LSE y S-PO? Imagino que deuen anar del rollo som la élit europea...

A.Orte ha dit...

Els de S-Po són gent no gaire elitista ja. De fet, estan a un món clarament anglosaxó, on ells reconeixen que pràcticament no tenen ja cap referent internacional.
Respecte a LSE, sí que és cert que tenen una mica la sensació que dius, tot i que es limiten a intentar reduir el sufflé que s'ha creat amb l'Institut Europeu de Florència, que passen per ser els millors a dia d'avui. Ara bé, la gent de LSE és la que ha tingut millor relació amb els de la UPF, amb els de S-Po s'ha xocat una mica.

Endora ha dit...

Sr. Orte, quan tindrà a bé penjar alguna fotiki d'alguna estada al Camp Nou? I si fos la d'aquest cap de setmana...uauuu, vostè triomfaria si em permetès recomenar el seu blog.

defak ha dit...

Cafè del Rosendo! Això ho he pillat! Quins records pompeians que m'has fet venir...