divendres, 9 de novembre de 2007

Supporters i futbol


Imatge de Plaça Catalunya el passat dimarts. Fa goig, oi? sort que no vau veure el que hi ha a sota, llaunes, ampolles, pixeram i altres líquids.
qui guanya amb tot això? òbviament només els bars i restaurants fast-food, ni tant sols als restaurants de plats combinats hi havia gaire gent.

És per aquest motiu que hem de començar a pensar en les normes injustes que fan possible que una part important dels supporters vinguin a Barcelona. El problema és que en una visita al camp del Sevilla aquests aficionats tindrien la meitat d'entrades per les normes UEFA i segurament vindria la meitat de gent (venen molts sense entrada, però seria menys).
Per quin motiu es fixa un percentatge d'entrades en funció de la grandària de l'estadi?? Sap la UEFA les implicacions que té per la ciutat? Està clar que els 6.000 amb entrada i els altres 6.000 sense ella els absorbeix la ciutat, amb tots els problemes i beneficis.
Ens imaginem què passaria si si 2.000 aficionats del Barça es pixessin a Piccadilly Circus o a la Plaça del Duomo de Milà??? Seria un escàndol majúscul, una mala imatge pèssima i segurament ens dirien que les despeses de neteja les hauria de pagar algú altre. Qui pagarà aquesta neteja?