dijous, 15 de novembre de 2007

Sindicats i patronal signaran l'acord salarial

La presentació de l'IPC superior al 3,5% ha provocat que sindicats i patronal reaccionin per signar JA l'acord salarial. Revisió salarial del 3%, assumint que la balança entre estabilitat del mercat, poder adquisitiu i inflació ha de prevaldre l'estabilitat i el control de la inflació.

Del que em puc arribar a queixar no és tant d'aquesta negociació, sinó de dos aspectes més propis del discurs sindical:
1. Segur que d'aquí pocs mesos surten estudis i informes sindicals on diuen que la cistella familiar cubreix cada cop més una part important del salari. Ja no cola, vostès contribueixen cada any a aquesta pèrdua.
2. En segon lloc, la inflació s'està concentrant, com diu la Vanguàrdia avui (pàgina 74) en els aliments bàsics. Per la qual cosa, la inflació subjacent està per veure si afectaria altres productes on els costos de producció creixen. També trobaria normal que aboguin per fer créixer els salaris en un 3% en els sous alts, però els que patiran més els problemes amb els aliments bàsics són els salaris més baixos, em sobta que ara no ho trobin prioritari i alhora ens parlin dels riscos del mileurisme.

Per aquest motiu, quedant constància d'aquest dia, quan els sindicats surtin d'aquí x mesos a parlar malament de govern i patronal, arribaré a la conclusió que el sindicalisme espanyol no té arguments propis i el que critica en realitat ho fa a ells mateixos.