dijous, 22 de novembre de 2007

No tot és rodalies i Barcelona


Senyores i Senyors, sabíem que pels polítics Catalunya comença a la Diagonal i acaba al Nus de la Trinitat. Certament, tothom t'ho reconeix. Però és en el cas del desastre de rodalies (sí, se li ha donat l'apel·latiu de rodalies en exclusiva) quan ens adonem de la magnitud del problema.

Fa un mes que anar a Tarragona, Reus, Valls, Lleida o Tortosa suposa una hora i mitja més. Cal agafar un rodalies (tren txú-txú) fins St Vicenç i després canviar a un rodalies que surt 10 minuts més tard.
" Los viajeros de los trenes de Media Distancia con origen Barcelona y destino Tortosa, Lleida, Mora, Caspe, Zaragoza, Valencia y estaciones intermedias, pueden salir desde Barcelona Sants y Plaça de Catalunya en los trenes de Rodalies de la línea 4 Sur (Vilafranca – Sant Vicenç de Calders) hasta la estación de Sant Vicenç de Calders, donde pueden continuar viaje en los trenes de Media Distancia hasta destino".

Aquesta situació va passar de puntetes durant els pitjors dies de caos de rodalies, quan estaven saturats els accessos des de Gavà, però em sobta que ara ja no només passa de puntetes sinó que existeix un gran greuge comparatiu amb Rodalies. Crec que els usuaris de Regionals mereixen una explicació. Per cert, normalment la gent de rodalies es queixa per anar com sardines. Bé, us recomano que agafeu un divendres qualsevol (quan funcioni) un Regional direcció Tarragona-Tortosa i intenteu veure a partir de quan podeu seure. I encara millor si l'agafeu a Tarragona un diumenge a les 18h.

2 comentaris:

David ha dit...

Ja fa temps es va cometre l'error monumental de prioritzar l'alta velocitat i oblidar-se de rodalies. Ara s'està cometent el gran error d'oblidar-se dels trens regionals, quan aquests seran els principals proveïdors de clientela a les línies d'alta velocitat. La rendibilitat del TAV no serà de Barcelona a París, sinó de Barcelona a Girona o a Montpeller.

"Tati-Pagès-Soulbizarre" ha dit...

salutacions, et segueixo,via endora