dimarts, 27 de novembre de 2007

La gran estratègia d'en Mas és no tancar portes

Tal com anunciava en aquest mateix bloc el 21N, després de la tant aplaudida xerrada de l'Artur Mas (bàsicament als mitjans del grup Godó), no han trigat gaires dies en sortir les primeres incongruències greus.
Mas ha anunciat que en cas que el PP retiri el seu incongruent recurs contra l'Estatut no tanca la porta de pactar a Madrid.
Una incongruència, potser no amb l'estratègia de CiU, que sempre s'ha mostrat obert a la governabilitat d'Espanya, sinó amb aquest discurs que alguns creien que havia de canviar el panorama del catalanisme. Dues idees s'havien destacat del 20N: 1. Un catalanisme basat en el dret a decidir sense explicitar en què ni en quin horitzó; 2. La relació tradicional amb Espanya havia fallat i ja no servia la de tota la vida.

Òbviament ja ha fallat la segona. Com deia en aquell post, fets i no paraules. Els fets ja han contradit algunes d'aquestes paraules dirigides a 2.000 persones que segurament ja deuen creure que tota aquella estona va servir per recollir targetes i/o menjar alguna cosa del càtering. Per cert, n'hi havia? I si és així, era d'en Joan Paredes?