dimarts, 13 de novembre de 2007

El President de Cantàbria mola

Mireu la foto, es tracta de l'arribada del cotxe amb el qual arriba sempre a la Moncloa el Sr. Revilla, president de Cantàbria per un partit regionalista (governa en coalició amb el PSOE, sense ser els més votats cap dels dos).
El senyor que li dóna la mà no és el senyor Revilla (és el que porta corbata al darrera) sinó un ajudant o bé el taxista. Perquè sí, no m'he equivocat al començament del post: el senyor Revilla va sempre de l'aeroport a la Moncloa en Taxi, per evitar despeses innecessàries i hores de cotxe del seu xofer.
I ZP no té més que saludar a tota la comitiva...he de reconèixer que sóc molt contrari a tractaments excessius de tipus protocolari a excepció de celebracions i actes molt excepcionals.

foto
Foto: EP
A la foto de baix, la bossa groga que veieu no és precisament roba de recanvi, sinó una capsa de sobaos pasiegos i anxoves del cantàbric. Regal que ZP ha decidit compartir amb el propi taxista. Un cop més, excepcional!!!

Parlant de l'excessiu tractament d'actes públics, l'ex-ministre Sevilla va dictaminar una ordre ministerial per la qual cosa TOT MINISTRE/A ja no rep el tractament d'excel·lentíssim, o il·il·lustríssim, sinó simplement SR./SRA. Així, quan un ministre es troba amb un regidor municipal, el tractament al ministre és de Sr. i el regidor en qüestió Il·lustre, tot plegat una demostració de l'absurda rigidesa protocol·lària que moltes vegades sense complir-se es pot quedar bé amb sentit comú i naturalitat.
Per cert, seguint amb el Café para todos d'aquesta legislatura, aquest cop li han promès que Santander tindrà un AVE directe a Bilbao i un altre a Madrid.

2 comentaris:

defak ha dit...

Fa unes setmanes vaig veure al Sr. Revilla a un programa d'en Jordi González. Em va sobtar perquè no el coneixia gens. Un tipus peculiar, directe, honest, sense pèls a la llengua. És president regional i està amenaçat per ETA (va presentar-se a un poblet basc pq no hi havia ningú amb collons de fer-ho) però ha renunciat a tenir escolta. Reparteix a totes bandes quan cal (incloent a Catalunya) però sempre de cara.

Ara bé, jo crec que es mou molt molt molt en la frontera del populisme fàcil, i no tinc clar fins a quin punt que representa un paper molt ben après o és genuï.

També em sobren una mica els seus recorrents ostentosos gestos (cal una bossa groga?) de portar menges "del pueblo" sempre que va ala capital o surt de Cantabria...

Jordi ha dit...

Sí, el Sr. Revilla siempre va en taxi y normalmente lleva unas anchoas de regalo.
Y respecto al AVE, habrá que ir con anchoas de l'Escala, no?