divendres, 16 de novembre de 2007

Dos restaurants per la "nova cuina"

Normalment intento recomanar restaurants per dies on es vol menjar alguna cosa en relativament poc temps, a bon preu.
Avui faré una excepció i recomanaré dos restaurants d'aquells dignes de nits especials o quan es vulgui quedar molt i molt bé amb algú.

El primer és el Restaurant Mirador, del Palau de la Música. La decoració i l'ambient és força freda, de fet el dia que vaig anar-hi amb investigadors d'un projecte on participo, només erem dues taules ocupades. És previsible que els dies de concert la cosa estigui més plena. Es tracta d'un concepte creatiu del xef Jean-Luc Figueras. El menú és tancat, amb petites variacions en els plats principals. Consta de quatre plats, amb presència fonamental dels productes vegetarians i les carns baixes de greixos. Gran carta de caves i servei molt professional, pausat. A mi em va agradar, vaig sortit tip i el preu oscil·la al voltant dels 50 Euros. Per menjar tranquil i variat, perquè acabes menjant amanida, peix i carn. Em quedo amb l'aire de llimona.

El segon és l'Orangérie, el restaurant de l'oficialment "millor hotel d'Europa", la Florida. El menjar és força semblant al del Mirador, amb algunes excepcions: s'hi barregen receptes modernes, una presentació potser menys elaborada, i plats una mica més plens. En tot cas, aquí no es mengen 4 plats sinó 2 i postre.En el meu cas el salmó i l'ànec eren molt bons, però em sembla que es podrien trobar receptes semblants a restaurants d'igual categoria a la ciutat.
No sé si és un lloc per anar-hi expressament, tot i que la tranquilitat, les vistes i l'amabilitat són excepcionals. Segurament la principal oportunitat és agafar alguna de les ofertes de paquet especial, ideals per regalar: una nit entre setmana, amb el sopar, l'esmorzar i habitació per poc més de 400 euros en total, 2 persones. En aquestes condicions, en un hotel amb una piscina interior excepcional i unes habitacions amb vistes a Barcelona, segurament el sopar passa a ser una part especial d'una nit.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Gràcies a un inesperat regal vaig tenir la oportunitat de gaudir d'un sopar a l'Orangérie, dins l'exclusiu hotel La Florida.
Totalment espectacular, tant l'atenció als clients com els plats que vaig poder tastar. Ambient molt acollidor, habitacions íntimes, piscina a l’aire lliure amb meravelloses vistes a la ciutat de Barcelona.

Molt sovint, ara que em trobo vivint a l'estranger, recordo la meva enyorada ciutat que aquell dia em va acabar de seduir des dels dominis de la Florida.

LCB