dimecres, 24 d’octubre de 2007

Sarkozy, chapeau pel medi ambient


El tema del medi ambient ja fa temps que està de moda, entre empreses que es dediquen a posar parcs eòlics, empreses de reciclatge de residus, subvencions i tot el discurs polític.

Aquestes setmanes tres temes han omplert portades de notícies: el tema dels 80 Kms/h a una determinada zona, el Premi Nobel a Gore i ara avui s'ha sabut la signatura del primer compromís oficial entre ONG's, govern francès, oposició i empresaris.

Una gran notícia, sobretot perquè a Sarkozy li van caure crítiques per tot arreu, i ha de demostrat que sap ser dialogant en temes que li poden donar bona imatge i que ningú esperaria. Mentrestant el senyor Gore, sense fer RES pel medi ambient (sí, fer difusió de les seves idees és molt bonic...) rep el Nobel.
He de reconèixer que en matèria de valors i política social no espero que aquest senyor s'assembli al que jo penso i segurament imposarà la seva visió, però com a figura política sap liderar, que és una cosa que trobem a faltar a casa nostra.

I en aquest cas ha sabut liderar el compromís mediambiental que passa, entre altres coses, per no construir més autopistes. Clar que a França la xarxa de ferrocarril és bona i les ciutats grans estan totes ben comunicades... i aquí discutim si hem de fer un quart cinturó per motius mediambientals. Fem un pacte? Signem un pacte similar després de construir això i dos projectes ferroviaris: l'eix del Vallès i un nou accés de Rodalies l'oest de la ciutat, com demanava en David recentment.