dimarts, 9 d’octubre de 2007

Programa Actuació Municipal


Avui entregaven al carrer, les mateixes persones que donen diaris gratuïts, una mena de fulletó. Informen de la propera aprovació del PAM (2008-2011), les línies mestres del govern municipal, i indiquen que estan en procés de consulta pública (i popular) per tal que qualsevol persona pugui dir la seva.

Lamento desanimar a qualsevol que tingui pensat donar opinions i tota la gent que treballa a Participació ciutadana de l'Ajuntament, que són molts i ben intencionats.
El PAM ja està definit en un document pactat amb algunes AAVV i els grups municipals que l'han d'aprovar. Falta només desenvolupar una petita part, però els objectius i línies d'actuació ja s'han definit. Evidentment juguen amb l'excusa de dir que consulten a tothom queè hi faria a la ciutat. Per desgràcia posar un pas de vianants o un semàfor a un o altre carrer no és part del PAM tot i que de ben segur molta gent es farà il·lusió i proposarà coses.
Sota el meu punt de vista aquests processos de participació tant oberts tenen el gran problema de jugar amb tres hàndicaps:
- Es vinculen a àrees de participació política que sovint tenen un component polític escàs o mínim. De fet a l'Ajuntament de Barcelona ja no són regidoria i ho gestiona un delegat d'alcaldia.
- A l'igual que en el cas del procés participatiu de l'Estatut, si arriben moltes queixes o propostes, la gestió dels "inputs" de la ciutadania és sovint llarga i es transforma igualment en elements genèrics. Així que al final un simple"fa pudor al carrer X" es transforma en un genèric "millorar la neteja del barri Y". Ergo, no és necessària la denúncia d'una persona sinó la detecció dels problemes en conjunt.
- El temps. Un projecte com aquest necessitaria d'un any per copsar totes les denúncies de la gent i transformar-les en línia estratègica al PAM. En canvi, es recullen poc temps abans de la seva aprovació definitiva. Els terminis en política són molt reduïts quan es tracta de poder disposar de temps per fer una política de participació.

2 comentaris:

David ha dit...

Curiosament l'Ajuntament sí té un espai a la web on els ciutadans poden fer propostes concretes (per exemple, demanar que els reposin un arbre o una paperera). Algú se n'ha assabentat? Penso que no és tant un problema de voluntat, sinó de comunicació.

A.Orte ha dit...

A mi sempre m'ha sorprès que defensin una política de proximitat, constituint administracions de barri, però no explotin la proximitat per fer consultes.
Per exemple, creant observatori dels districtes en els quals, dedicant molt poc temps a la setmana, es podrien rebre molts inputs i si es fes bé, inputs ordenats (per exemple amb grups de discussió, tocant a l'atzar la participació de x famílies separades per una distància concreta.