dilluns, 15 d’octubre de 2007

Lara es pensa ofertar per Iberia


Fa tot just una setmana Planeta enfortia el seu rol a Vueling, tractant d'acabar amb els rumors i descensos en borsa. Amb una primera part de la cúpula al carrer, les promeses d'un canvi en la gestió i un nou enfortiment en la confiança dels inversos sembla que el problema va camí de ser públicament reduït.

L'altre problema, el de la forta competència d'Ibèria, sembla que també el vol controlar. Ibèria és una companyia amb greus defectes. No ens enganyem, viu dels privilegis adquirits. Però és una companyia molt interessant per controlar rutes rentables i sempre és tinguda en compte per les altres.

En realitat no sé si Planeta té un interès específic en Ibèria, un interès a llarg termini, o bé pretén entrar-hi per fer el que diuen els manuals de "Direcció estratègica", evitar que un canvi d'estratègia, especialment organitzativa, no funcioni per la pressió dels competidors i per la desconfiança dels accionistes. Està clar que el segon punt pot ser clau per tal que Vueling funcioni.

1 comentari:

David ha dit...

L'únic actiu que té Iberia són els drets de vol amb Amèrica Llatina. La resta és prescindible, incloent-hi l'aerolínia-escombraria que han creat com a filial.