dilluns, 1 d’octubre de 2007

Comunicat sindical...al·lucino

M'he emprenyat, ho reconec, al rebre aquest correu a l'oficina original per un sindicat conegut. És curiós que tota la proclama estigui basada en el fet que s'apropen eleccions. És com si ho fessin per provar, no pas perquè creguin que la reivindicació és digna, justificable pel bé de la societat, dels serveis públics, etc, etc. Simplement em sembla que es tracta d'una manera bastant "fluixa" d'intentar seguir cobrant sense fer res. Entenc que prous avantatges tenim a l'administració pública com per a sobre deixar de treballar als 54-60 anys.

JUBILACIÓ PARCIAL I ANTICIPADA DELS TREBALLADORS/RES PÚBLICS

POSEM EN EL VOSTRE CONEIXEMENT QUE A NIVEL ESTATAL , DES DE -------, S'HA POSAT EN MARXA UNA CAMPANYA VINCULADA A LA JUBILACIÓ PARCIAL I ANTICIPADA DELS TREBALLADORS PÚBLICS.

ESPEREM QUE TOTS ELS SINDICATS SÀPIGUEN VEURE QUE, A SIS MESOS DE LES ELECCIONS GENERALS, ÉS EL MILLOR MOMENT PER A MOBILITZAR-NOS FINS A ACONSEGUIR-LA

7 comentaris:

David ha dit...

Avui sortia als diaris que més de 10.000 persones es van presentar a les proves per les places de funcionari de la Generalitat, versió auxiliar administratiu. M'imagino que un bon percentatge d'ells seran universitaris, algun fins i tot amb un màster, però que veuen en ser funcionaris l'accés al món dels privilegis (encara que sigui per una feina on només cal la ESO).

A.Orte ha dit...

Jo entenc que molta gent que passa aquestes proves es senti "regelosa" amb la gent que accedeix a l'administració des d'unes altres vies: places d'interinatge, nomenaments, etc. Però és indubtable, també, que molta d'aquesta gent que accedeix d'altre manera té l'avantatge de tenir formació complementària o experiència al sector privat. Efectivament massa sovint molta gent es conforma amb fer opos per places auxiliars just al sortir de la carrera, en molts casos perquè realment necessiten treballar perquè no poden pagar-se 2a carrera o màster... i quan volen tornar a estudiar, ja és massa tard, la dinàmica és perversa.
En quina mesura estaria bé que per accedir a una determinada feina de l'administració fos necessari tenir experiència prèvia???

endora ha dit...

El meu cas no és tan diferent d'aquest que dieu; treballadora a l'administració des de petita, no des de jove, si no des dels 14 anys; necessitava treballar mentre estudiava i un cop acabada la diplomatura, la privada no em donava certes avantatges que em donava la pública, horari i seguretat, eines fonamentals amb la meva condició en aquel moment a la societat.
Resultat de tot plegat, l'empenediment freqüent per haver escollit la solució més còmoda; malgrat què realment si no fos per ser treballadora pública (sóna malament això)compaginar la difícl tasca de ser dona, mare i treballadora haguès estat molt més complexe. Ara per ara ja m'està bé. Em realitzo fora d'horari laboral...malgrat encara tenir algunes crisis.

end ha dit...

me olvidé Andreu,
espero que "qualque" sindicat convenci a l'actual gerència per aprovar la pre-jubilació i així no arribar a vella sense haver fet allò que més m'agrada...badar.

A.Orte ha dit...

Jo entenc que la situació és diferent abans de la d'ara, gens comparable econòmicament, sovint eren els fills els que podien ajudar els pares en edats properes als 20 anys. Les administracions encara no estaven del tot reforçades, és com entrar a una empresa en creixement. La crítica al comunitat sindical es basa en les formes, en l'esperit, en el "provem a veure què passa" en lloc de la voluntat de convèncer amb arguments de pes: els que han estat 40 anys currant a l'administració tenen dret ara de rebre alguna cosa a canvi, etc.
El tema que comenta en David és diferent i símptoma del que la generació actual percep: dedica-t'hi 1 any a preparar les opos i després "relaxat". Hi ha por a la inseguretat laboral d'allà fora,pressa per tenir independència econòmica respecte els pares, més que no pas buscar una opció que realment sigui adient. Si no tastes diversos móns laborals com pots saber si seràs feliç??? és l'únic avantatge que tenim al present respecte fa uns anys, les possibilitats d'experimentar en diversos móns mercès al que els nostres pares van treballar.

by Daniel Vidal ha dit...

Ser funcionari és, a dia d'avui, ser d'una 'casta' social. Tenir assegurat un futur econòmic i gaudir d'un conjunt impressionant d'autèntics privilegis.

Felicitats als que els poden gaudir.

Ara bé, el món real no és el món de l'administració pública. És extramadament més dur i més cru.

Felicitats als que ho porten raonablement bé.

Anònim ha dit...

Andreu

No t'indignis tant...
La jubilació parcial és una opció que està prevista en la normativa laboral. Molts treballadors d'empreses privades s'hi poden acollir i no passa res. En el cas de l'Administració únicament s'hi poden acollir els treballadors públics que tenen contractes laborals. Els funcionaris no. Això és una discriminació molt gran. En molts casos els funcionaris i els laborals estan realitzant les mateixes feines i uns tenen la possibilitat de fer jubilació parcial (els laborals) i els altres no (els funcionaris). Pel que jo sé, sembla ser que s'ha de modificar la normativa de la seguretat social per sol·lucionar aquesta discriminació i espero que el congrés tingui temps de fer-ho abans que arribin les elecions. La resta de normativa que regula les condicions de treball dels funcionaris ja està adaptada per tal que es puguin fer jubilacions parcials i es puguin nomenar nous funcionaris que cobreixin la part de jornada que queda lliure. Evidenment els sindicats utilitzen els mitjans que creuen convenient per presionar la patronal que en el cas de l'administració és el Govern de torn. No li veg el problema.

En relació a la resta de comentaris que s'han fet m'agradaria dir que la gent que es presenta a convocatòries d'auxiliar administratiu sap perfectament al que va. Quan tu fas les oposicions t'has d'estudiar què fa un auxiliar administratiu i també has de saber el què cobra. Aquí ningú va enganyat. Si t'agrada bé i sinó no et presentis. A més a més, existeix la promoció interna, la qual permet ascendir a grups superiors. Evidenment cal superar una oposició. Andreu, això de les "altres vies" no ho acabo d'entendre...
No puc estar gens d'acord amb l'últim comentari de la casta. Els funcionaris públics, (entre els quals hi ha metges, infermeres, mestres, polícies i també auxiliars administratius), fem la nostra feina i estem en el món real igual que la resta.
Albert T. des de Girona