dimecres, 31 d’octubre de 2007

Casa Gran del Catalanisme

Sembla que el projecte tira endavant. Mas farà la seva intervenció anual el 20 de novembre. Exclós Maragall de la política, Mas queda com a únic exponent de la idea de la Casa Gran del Catalanisme.
Una idea interessant, que reconec que espero llegir a fons quan surti en premsa el 21 de novembre (es presenta el 20 en la conferència anual del líder convergent) .
A aquesta idea li veig dos problemes. La primera és que neix d'una necessitat d'agrupar visions diferents de problemes semblants. O el que és el mateix, incorporar el catalanisme d'alguns simpatitzants del PSC, ERC i CiU en una marca comuna. El problema és que els polítics tornen a començar la casa per la teulada. Potser la casa es quedarà petita perquè no han buscat suport de tècnics, de personatges no polítics amb alguna cosa a dir, d'institucions compromeses. Els polítics actuals ens estan fent cada cop més petit el país, per què una "Casa Gran" de polítics han de tornar-la a fer gran???
El segon problema és que la primera reunió, de presentació del logo, s'ha fet curiosament a la seu de CDC del carrer Còrsega amb membres de CiU a la taula.
I per aquest motiu em sembla que tot queda en paper mullat, és oportunista. CiU torna a intentar apoderar-se de la simbologia i demostrant que en el fons el seu gran enemic no és l'espanyolisme sinó els altres partits catalanistes. Tanmateix Mas declarà ahir que la seva opció no és l'estat, sinó la nació... contra qui contraposa aquesta afirmació?
Seguirem opinant.

1 comentari:

David ha dit...

D'aquesta casa gran ningú se'n recordarà d'aquí dos anys. Es tracta d'un projecte que neix mort, promogut per un polític al que no li queden massa Telediarios.