divendres, 5 d’octubre de 2007

Canvis al 22@


Quan semblava que el projecte 22@començava a tenir més forma (el projecte urbanístic ja està finalitzat i ara començava la fase econòmica decisiva), es produeixen canvis en la seva direcció.
El President ja no és Miquel Barceló, la persona que millor visibilitzava el projecte, una persona que no oblidem que va ser durant 12 anys Director GEneral de l'Institut Català de TEcnologia amb CiU (87-99).
Es tracta d'un projecte que es podria seguir vinculant a la nova macroàrea econòmica dirigida pel regidor Jordi William Carnes. Ara bé, ha de ser el propi regidor el seu nou President??? En sap alguna cosa aquest senyor, de clústers?? De ben segur es triarà algun comisari polític que sigui el cap visible, el de gestió diària a banda del gerent (que es manté). Però les decisions fortes passaran a ser responsabilitat d'un senyor que serà Tercer Tinent d'Alcalde, regidor de la macroàrea, President de Barcelona Activa, de les societats que controlen Mercabarna, els serveis funeraris i la rehabilitació del Carmen. Tindrà temps per prendre's seriosament el 22@?? L'empresariat i d'altres institucions del teixit econòmic, porten temps dient que ens hi juguem el futur del país en una correcta configuració del projecte i dels "spill-overs" que es poden crear.
El pitjor és que la substitució es fa no pas per creure que el senyor Barceló ho ha fet malament, sinó perquè era un "home Clos" i ara totes les societats municipals volen que tinguin un perfil més polític.

1 comentari:

David ha dit...

En Barceló anava per a conseller del Dursi. La derrota del 99 i el pacte del 2003 (que va dur a Carles Solà a ocupar el lloc) li ho van impedir. El 22@ fou un premi de consolació.

El comentari que fas tu és força pertinent: una persona que ocupa tinences d'alcaldia, presidències de societats municipals i consells en mancomunitats difícilment pot dur una gestió executiva. Per tant, la gestió canviarà i el que caldrà veure és si aquest canvi és bo o dolent.