dilluns, 1 d’octubre de 2007

Birmània /Myanmar, o una història amb paradoxes

No pretenc analitzar en profunditat el conflicte a Birmània entre el poble i la dictadura militar que porta ja 45 anys al poder.
De totes les informacions que han sorgit en els darrers dies, un cop més trobo un buit important en la forma d'afrontar-ho des dels mitjans de comunicació. Em sembla que volen treballar semblances amb altres dictadures militars que cauen per l'ofegament dels que volen llibertat d'expressió, premsa, treball, etc. En fi, els que ho analitzen com un conflicte polític.
En realitat la situació és molt fàcil i ja és reiterativa, donat que l'any 1987 ja va existir una revolta.
El motiu ha estat el mateix en aquests dos casos:
Puja el preu del combustible, amb la qual cosa el transport de les matèries primeres augmenta considerablement. Aquest creixement que per les nostres butxaques és mínim, per ells suposa no poder accedir a res. Es tracta, per tant, d'una demanda cap a un govern que no sap gestionar correctament les seves reserves de petroli, estant farts d'una situació com aquesta demanen l'arribada de la democràcia.
El segon tema a apuntar és el paper dels budistes, un cop més a prop dels més desfavorits, un tema que hauria de considerar l'església catòlica, tant a prop dels desfavorits per fer negoci perquè els seus clients són en realitat els que més tenen.