dijous, 6 de setembre de 2007

Trilogia sobre aeroports

Estic aquí, sí, m'han anul·lat el vol a Pisa per una vaga de controladors aeris allà. La solució de sortir demà no em satisfà perquè m'obligaria a anar molt just per fer la presentació. Em retornen els diners i el sopar a Florència haurà d'esperar a un altre dia.

Aquesta és la tercer gran incidència que he tingut en 15 dies, les darreres ocasions que he tingut que volar.

Dia 25 d'agost. Ens disposem a viatjar cap a la Riviera Maya. El vol no surt a l'hora prevista (14h) i se'ns desplaça a un hotel, pagat per Air Comet, perquè es preveu sortir unes 6 hores més tard. En lloc de sortir a les 21h acabem sortir a les 2 de la matinada. Motiu, avaria amb el subministrament de combustible i un vol per oblidar degut als nervis de la gent.

Dia 4 de setembre. Torno de Madrid, aprofitant que arribava el dia 2 em vaig quedar dos dies per fer unes gestions. El vol surt a l'hora prevista, 23.20, però un cop arribo a Barcelona esperem 50 minuts fins que surten les maletes. En aquest cas fins i tot la Consellera Tura, que venia al vol, va patir les conseqüències. El missatge que vam donar-li a Iberia era clar: o canvien el servei de terra o la gent marxarà a l'Ave. No és normal que un viatge que hauria de ser 3 hores entre esperes d'aeroports i vol, es transformin en més de 5.

Dia 6 de setembre. Facturo, passo el control d'equipatge (amb l'emprenyamenta de deixar líquids per tenir equipatge de mà, sabent el que havia passat el dia 4 ja no volia facturar).
Als panells indiquen cancel·lació. Sortim al stand de Clickair de la terminal i se'ns donen tres solucions: volar a Verona (molt lluny), volar demà a Pisa o retorn dels diners. Trio la tercera i em quedo sense presentació al congrés, una llàstima però tenint en compte els precedents ja me'n vull oblidar uns mesos del tema avions.

2 comentaris:

David ha dit...

Entre les restriccions de líquids, els controls de raig X, Y i Z, les aerolínies que et cobren per qualsevol cosa i els retards i cancel·lacions acabaran fent rendibles molts trajectes de tren d'alta velocitat que en condicions normals no ho serien. Abans un trajecte de TAV superior a 3 hores no era competitiu respecte l'avió. Ara crec que el llistó s'ha incrementat a les 4 hores.

A.Orte ha dit...

ja no és el temps, sinó l'estrés. I diré més, l'estrés de molta gent no habituada a viatjar en avió que contàgia els que sí ho fan, l'estrés de les esperes, de les cues,dels desplaçaments.