dijous, 13 de setembre de 2007

Riviera Maya, curiositats (ii)

Algunes curiositats del viatge, totes vinculades a l'estada allà.
-Els guies amb coneixements forts d'història argumenten que Kukulcán, el personatge adorat a Chichén Itzá representat per una serp, era ros amb ulls blaus. De fet es diu que va arribar al país i es van quedar impressionats per la seva alçada i aparença. Molts historiadors creuen que Kukulcán era viking, alimentant la idea que els espanyols no foren els primers en arribar.
-Els guies i conductors demanen propina sempre al final del servei. De fet les propines és molt habitual en turisme, tot i que dins de l'hotel ningú surt a la piscina o la platja amb cap dòlar a la butxaca. A les habitacions es deixen diners per poder fer que perdin uns minuts en decorar l'habitació amb algun motiu fent servir la tovallola.
-El transport públic en la principal carretera es basa en unes camionetes relativament modernes (totes de la marca Chevrolet, majoritària a Mèxic). El cost és de 20 pesos, 1,30 euros per trajecte. Els taxis tenen un preu superior, però fixe i supervisat pels hotels.
-La gent que treballa en turisme allà sap molt sobre la situació a Europa. Diferencia els catalans de la resta (no cridem).
- A l'hotel hi havia bars oberts des de les 10 del matí on podies beure o menjar qualsevol cosa, fonamentalment hamburgueses, nachos, crispetes o qualsevol cocktail, fos "sense" o amb alcohol.