dimarts, 18 de setembre de 2007

Està el Barça en crisi?


Tres partits jugats, dos empats a 0 i una victòria amb un cert mal regust per l'actuació arbitral. Tres partits importants contra rivals de nivell en els propers 10 dies.
Així es resumeix l'agenda barcelonista de les darreres setmanes, en el qual s'ha passat d'un optimisme important considerant els nous fitxatges i les promeses de bon comportament dels cracks a un escenari on fins i tot l'entrenador està en discussió.
És evident que les actuacions del Barça fora de casa deixen molt que desitjar, que fa ja més de 15 mesos que no guanya a cap camp complicat a excepció del 0-6 al camp de l'Atlético al mes de maig. La imatge ha estat dolenta, els jugadors semblen no tenir fam de títols, el joc és repetitiu, poc profund, al peu, sense canvi de ritme, previsible per uns rivals que veuen els mateixos moviments des de ben bé els inicis del 2005.
El pitjor és, efectivament, que la dinàmica és negativa. Si l'any passat s'hagués començat molt malament i s'hagués acabat bé, tot i no guanyar la lliga, ara la lectura seria diferent, de l'estil "encara falta molt".
Però tornem al curt termini, el mateix que feia ser optimistes a l'estiu perquè el Madrid perdia el 60% dels partits amistosos tot i posar-hi interès. Tornem al passat més proper, en el qual un Barça amb molts defectes i problemes greus de vestidors va perdre la lliga, sí, però empatat a punts amb el primer. Per què no pot reaccionar el grup? Per què no pot reaccionar l'entrenador?

Cal seguir pensant que hi ha opcions de tenir, com a mínim, una temporada digna en una de les competicions grans, guanyant-la? El Milan l'any passat fou quart a la seva lliga, el Madrid va guanyar tres Champions fent males temporades de lliga, el Liverpool va ser campió al 2005 quedant 5è, etc.
LA diferència, segurament, és que el mític entorn, en tots aquests equips, és sempre optimista o com a mínim neutral. Aquí ja hem trobat els culpables i si la situació no canvia, es demanaran solucions dràstiques passats aquests tres partits si els resultats no acompanyen.

1 comentari:

by Daniel Vidal ha dit...

El resultat del partit amb l'Olympique d'aquesta nit sí que ha acompanyat... però crec que tot i així, el soci (al menys, els molts milers de veïns de seient)no està gens content de com s'està jugant, especialment per l'apatia i deixadesa.

Veurem dissabte...