dimarts, 7 d’agost de 2007

Infraestructures, què deien els experts fa 8 anys

Segueixo buscant informació, he trobat el resum d'un estudi anomenat "Dotació, finançament, gestió d'infraestructures de transport i activitat econòmica a Catalunya". Parlo de l'any 99 i part de l'informe es va preparar al 98 (5 anys abans del final del pujolisme i 9 anys des d'avui).
Clar que les recomanacions les fan la Combra Oficial de Comerç, Indústria i Navegació de Barcelona, Círculo de Economía, Foment del Treball i Fundació RACC.
Conclusions, pels que creguin que ahir vaig fer un post injust amb tota la classe política:
Carreteres: imprescindible desdoblament COMPLET de la N-II i N-340.. s'esperava pel 2002 en tots dos casos.
Peatges: Acostament de preus respecte el servei que es dóna (han pujat en lloc de baixar). L'estudi no opta per treure'ls, però si de tenir-los al costat d'alternatives ràpides.
Xarxa metropolitana. Trens: infraestructura de rodalies pròpia per intentar evitar al màxim el contacte amb la resta de xarxa de trens.
Metro: allargar línia 3 i 4 (s'ha fet). Implantar intercanviadors (a l'estil Madrid). S'està fent el de SAgrera, és suficient?
Enderrirement actuacions: Deia l'informe que l'aeroport no tindria tercera pista fins 2003 (crec que va començar amb 1 o 2 anys de retard). L'informe diu que el TGV arribarà a Madrid i París l'any 2004... ejem. El programa d'inversions de metro, FGC i tramvies està dotat d'una quantitat que la Generalitat no podia canviar, 33% ve de l'Estat.... i tampoc ha canviat gaire.

Dèficit fiscal: tothom sap el que passa i entre el que diu l'estudi i el que reclamaven tots els partits durant el procés de l'estatut no va canviar res.
Finançament europeu: representava el 5-10% de la inversió. Es preveia el seu descens i sembla que l'impacte ha estat gran.
Finançament privat: S'aposta més aviat per la gestió privada i titularitat pública. En el tema de l'aeroport. El problema dels pocs recursos d'AENA es trobava l'any 99 en la poca explotació comercial, més que no pas en un problema de poca inversió. Ja es parla també de constituir consorcis per la seva gestió i la gestió en xarxa amb Reus i Girona.
Si algú vol l'estudi ja sap on consultar.

No creieu que als polítics els hauria de caure la cara de vergonya? Per cert, en aquest estudi no es parla d'energia, que tot i no ser infraestructura de transport sí és d'activitat econòmica... aquí potser ningú preveia el que podia passar amb el nou segle.

1 comentari:

David ha dit...

Has fet un exercici molt interessant. Ara estem pagant tot allò que no s'ha fet durant les dues darreres dècades per una raó o una altra.

La cara de vergona no només se li ha de caure als polítics, sinó a tota la societat... Quantes d'aquestes obres no s'han pogut gràcies a la "cultura del no"? El cas paradigmàtic és el 4t Cinturó... on les protestes van començar l'any 95. Som al 2007 i s'ha estat incapaç de consensuar una via ràpida que permeti una bona connexió entre les poblacions del Vallès i que sigui mínimament respectuosa amb l'entorn (tan costava?). El mateix podem dir de la MAT o d'altres obres que s'eternitzen.