dijous, 16 d’agost de 2007

El "petit" gran món dels huracans


Estic absolutament intrigat pel temps que em trobaré a Mèxic, segurament perquè tota la resta de factors són absolutament positius.
En aquests moment s'acosta una Tempesta Tropical,que ja ha adquirit vents amb el nom d'Huracà Dean. Arribarà a la meva destinació aproximadament dilluns-dimarts de la setmana vinent, 5 dies abans d'arribar jo. Em sembla que això significa que les possibilitats de repetir-se la següent setmana són baixes, en aquell cas s'anomenaria Fèlix. Podeu mirar el gràfic sobre el Dean.
És impressionant tota la varietat de fenòmens tropicals existents i la varietat de previsions i factors que es tenen en compte.
La part positiva és que la ciència avança una barbaritat i en pocs casos es parlarà de pèrdues humanes, el cas de Nova Orleans era diferent perquè el trencament de dics provocà molts problemes addicionals.

Així que si entre el 25 d'agost i l'1 de setembre sentiu parlar del Fèlix, ja teniu al·licient per veure si arriba a tocar la regió de Quintana Roo, onm'hi trobaré

2 comentaris:

Teresa ha dit...

Sí, és ben curiòs aquest fenòmen cíclic dels huracans, tempestes tropicals o monzons. La naturalesa té una periocitat molt més perfecta que molts rellotges anglesos.
Ei mosso!! per on pares hores d'ara? El meu cor és pur neguit. Estarà l'Andreu tancat en un soterrani hoteler? Restarà al Prat esperant que surti el seu vol? Haurà aterrat, com la nau nodriza, a Florida, per defecte? Poca conya, espero que les teves vacances continuin igual d'aventureres que han començat. Una abraçada des de Gràcia, el passeig dic.

A.Orte ha dit...

Em trobo encara a la Meseta castellana. Avui he anat al Monasterio de Piedra, un lloc gens conegut però que mereix una visita de cap de setmana obligada, curiosament no pas pel monestir sinó pel parc impressionant de cascades d'aigua. De petit estiuejava aquí i no havia vingut des de feia anys.
Dissabte volo al Carib, no us amoïneu que no tindré problemes.
Records al Pascual i espero que per Briançon hagi anat tot molt bé.