diumenge, 8 de juliol de 2007

Rumors sobre el Bicing

M'han comentat fonts internes a l'ajuntament que estan rebent pressions de les empreses de lloguer de bicicleta perquè creuen que han baixat molt el seu negoci des de que hi ha Bicing. LA proposta de les empreses és limitar l'ús del bicing com oci. Així, el temps màxim d'ús sense pagament addicional baixaria als 15 minuts.

Espero que l'Ajuntament no es deixi emportar per aquestes pressions. 15 minuts no és temps per fer un recorregut substitutiu de metro o bus, en absolut.
Tampoc seria seriós fer-ho de cop i volta, seria com incomplir un contracte... potser caldria anar fins i tot a associació de consumidors...

Però el que em temo és que aquestes empreses volen rebre una subvenció, ara que veuen que el Bicing és molt popular.

3 comentaris:

David ha dit...

Amb empresaris com aquests no anirem massa lluny... Això em recorda aquell episodi dels comerciants de Major de Sarrià que s'oposaven a fer-lo de vianants perquè deien que si no passaven cotxes perdien vendes... en un carrer on amb prou feines hi passava un cotxe i a les voreres hi cabia una persona...

El negoci que ells han d'explotar és el de les bicicletes per a ús puntual, o les rutes turístiques en bicicleta. El bicing no només no els treu clients sinó que és positiu per al seu negoci. ¿Per què? Perquè força a què la bicicleta tingui el seu propi espai a la ciutat, cosa que difícilment passa si no hi ha una massa crítica de ciclistes a la ciutat. En altres paraules, pe cada barceloní que perdin (que generalment ja té la bicicleta a casa seva) en guanyen deu de guiris.

A.Orte ha dit...

Un altre tema que han de valorar a l'ajuntament és que si tenim menys temps per fer el recorregut haurem d'anar més ràpid, potser saltant-nos semàfors en vermell. A alguns ja els hi va bé.

David ha dit...

Dubto que es puguin canviar unilateralment, amb 80.000 abonaments venuts, les condicions d'ús d'aquesta manera. Per poc que hagi costat (penso que 6 euros era pràcticament regalar el servei), l'Ajuntament està vinculat a un contracte de prestació de servei. No sóc advocat, però intueixo que se li podria treure suc a aquest affaire.