dimecres, 11 de juliol de 2007

Curs d'estiu a El Escorial


Aquests dies estic "reclós" a l'Eurofòrum Escorial, un centre de reunions en el qual tenim per un preu interessant, allotjament, esmorzar, dinar, sopar i curs d'estiu. Això de poder estar aquí, a horari madrileny (tot comença a les 10.30 pels qui venen de Madrid en cotxe) i amb descansos de 3 hores entre dinar i sessió de tarda, és extraordinari. L'indret té 250 habitacions individuals, la meva a una de les 50 golfes que té l'edifici, antigament un palau del complexe de l'Escorial.

El curs en sí, vinculat als cursos d'estiu de El Escorial, no és gran cosa, tractem del model de creixement econòmic espanyol actual (demà escriuré alguna cosa si un concert de Miguel Poveda,que ve per als estudiants de la Universitat d'Estiu, m'ho permet. El meu cap em va dir que vingués, demostrés al CES espanyol que estem presents, i ja està. No em costarà ni un euro, i he pogut veure que el nou tren Alvia Barcelona-Madrid és una opció més que interessant: Passeig de Gràcia BCN (sortida 15h). Tren surt a les 15.30 de Sants. Arriba a les 19.30 a Atocha. A les 19.45 vaig arribar ahir a l'hotel de la GRan Via (tot en menys de 5 hores).

POSITIU: avui ha vingut un assessor de l'oficina econòmica del que aquí diuen "Presidente de la Nación". La seva oratòria demostra que qualsevol amb coneixements pot dedicar-se a difondre el que fa el govern. També he après molt amb l'exposició del professor John Martín, de la OCDE.

NEGATIU: que l'edat mitjana dels cursos és molt alta (supera els 40) fet que demostra que els joves universitaris no tenen gaire interès en allargar l'època d'estudi.

7 comentaris:

David ha dit...

Per cert, ja que parles de trens...què tal l'experiència amb el succedani d'AVE?

A.Orte ha dit...

Magnífica experiència. Un servei genial, sobretot si el comparo amb els regionals. Tot i tenir un parell d'aturades a la xarxa normal, un cop s'integra a l'AVE va com una bala i és capaç de recuperar retard. Els Alvia no s'aturen, van directes. El menjar està bé també. És ideal si has d'anar per la zona GRan Via, Atocha, del contrari el preu no el fa encara competitiu. Els qui odien els aeroports per les incomoditats i retards els hi recomano aquesta opció.

David ha dit...

Vist això, Iberia ja pot anar dient adéu a cobrar 400 euros per un pont aeri...

Roger T. ha dit...

Andreu, de ben segur que, si fas un post sobre el que s'ha parlat al curs, el model de desenvolupament econòmic actual, serà ben interessant.

A.Orte ha dit...

Roger, demà escriuré el post, efectivament es va parlar molt d'aquest tema

Anònim ha dit...

Presentació del llibre

Governabilitat Democràtica Global

Ivan Capdevila, Antoni Comín, Jonàs de Miguel, Eva Geli-Stenhammar,

Carles Guerra, Manuel Manonelles i José Sols,


18 juliol, 19:00h

al Círculo Ecuestre de Barcelona, C/ Balmes, 169 bis.Hi intervindran:

· Sr. Eugeni Gay, Magistrat del Tribunal Constitucional

· Sr. Federico Mayor Zaragoza, ex-Director General de la UNESCO, membre honorari del Club de Roma.

· Sr. Antoni Comín, membre del tt30, coautor del llibre.

· Sr. Manuel Manonelles, membre del tt30, coautor del llibre.En finalitzar, es lliurarà als assistents un exemplar del llibre i se servirà una copa de cava.A efectes organitzatius, es prega confirmació d'assistència:

tel. 93 404 76 21 ; e-mail: gr.catalan@clubderoma.org

A.Orte ha dit...

anònim. Gràcies per la invitació. Però fent-lo el club de Roma no és alguna cosa força en "petit comitè"?