dimarts, 19 de juny de 2007

Noves taxes amenacen les low-cost

He llegit avui al Cinco Días (pàgina 4) que el sector de les empreses d'aerolínies baix-cost patiran una crisi deguda a l'increment de taxes aeroportuàries (fins un 33% a Europa i un 10% a GB). Segons sembla, només Air Berlín, Easyjet i Ryanair estarien preparades per adaptar-se sense repercutir en el client. La crisi ja s'estaria notant en la demanda, tot i que la crisi afecta també a BA, que no és precisament baix-cost. La resta patirien greus crisis en el futur. Tinc el meu dubte sobre si no es tracta d'una saturació dels grans aeroports, si el futur és el dels petits aeroports. En aquest cas, algunes empreses només podrien funcionar d'aquesta manera.
Una altra opció per les low-cost és operar com a charters. A vegades Spanair lloga els seus aparells petits quan té demanda.
L'altra opció és aliar-se amb touroperadors i hotels i oferir viatges low-cost.
Posem un exemple. Actualment, Londres amb Easyjet pot costar, amb temps, entre 80 i 100 euros anar i tornar.Els hotels de Londres són caríssims, però hi ha petits Bed and Breakfast i hotels més familiars (sobretot a prop de Notting Hill i Hyde Park) que no entren en les xarxes de touroperadors i els contracten particulars.
Potser si Easyjet reservés un preu per aquelles persones que agafen paquet hotel+vol, avisant-t'ho a l'hora de reservar vol (igual que posen tarifa web i tarifa flexible), podrien garantir bones condicions amb els hotels que repercutís indirectament amb l'ascens en el preu. És a dir, si el vol que em costava 100 abans de la pujada ara em costa 110, els 10 euros me'ls estalviaria l'hotel. La qüestió seria trobar hotels que estiguin ben valorats per usuaris, a l'estil atrapalo.com.

POSITIU: que a la llarga segur que acabarà sent positiu pels usuaris, perquè és un sector amb una gran competència. A l'igual que ja se'ns va dir al bloc d'en Frans com anava el tema de l'ajuntament de preus, de ben segur hi ha solucions imaginatives per tornar a enganxar als que es miren fins el darrer cèntim.

NEGATIU:en economia tot està inventat i Cinco Días ha estat una mica determinista en els seus comentaris,que poden ser alarmistes i poden estar fets per beneficiar a les grans empreses que veuen com algunes low-cost volen anar a NYC, Àfrica o fins i tot la Índia.