dimarts, 26 de juny de 2007

Megadrive... aquells meravellosos anys


Jo era dels que vaig començar amb un MSX que li van comprar a mon germà, d'aquells amb cassette i "cartutx"(que costaven 5.000 peles!!).
Posteriorment, amb la marxa a Barcelona del meu germà i l'explosió dels 16 bits, em vaig comprar una Megadrive (si no recordo malament, l'any 1992 amb 12 anys). Aquella consola em va donar moltes tardes de glòria, tot i que la tenia gairebé prohibida entre setmana. Fins la majoria d'edat encara hi jugava sovint i en els darrers anys encara la posava en els vells temps.
Ahir, al Torrent, em vaig baixar una col·lecció dels 800 millors jocs per aquesta consola, en format emulador. Impressionant. Tornar a jugar al SuperTennis, al primer Fifa, a l'Alex Kidd, a la saga del Sonic, a Virtua Racing, el OutRun(que era impressionant en gràfis fa 13 anys), el Street Fighter i alguns jocs de cotxe. Em va sorprendre molt fins i tot un joc que tracta sobre Jesucrist i la batalla de Jericó... en el qual Jesucrist va matant gent...

POSITIU: que tot i que la tecnologia va tant ràpid, alguns d'aquests jocs segueixen tenint una funció interessant.
NEGATIU: que en l'actualitat hi hagin tant poca originalitat. La majoria de jocs són d'esports, o de conducció arcade, o de pistoles en tercera persona. S'ha perdut l'aventura gràfica, o almenys ara no triomfa i els d'enginy.