dilluns, 11 de juny de 2007

Lliga perduda, merescudament

El Barça es va deixar la lliga en 1 minut. El Saragossa va complir i va empatar contra el Madrid, però el Barça va fer un partit plagat d'inseguretat, mal planificat tàcticament (ningú pressionava de la Peña) i esgotat en el tram final.
Aquesta lliga ha estat molt fluixa. El Barça i Sevilla l'han controlada, però en cap cas han fet un espai de més de 6 punts respecte Madrid. El Barça ha perdonat en la segona volta en 3 partits fonamentals: a la jornada 23 va perdre un partit contra el Sevilla que guanyava 0-1, amb penal a favor i contra 10 jugadors, que hagués permès treure 8 punts al Madrid i 5 al Sevilla.
A falta de 8 o 10 partits, derrota al Madrigal contra el Vila-real, quan el Madrid havia fallat i tornava a tenir opció d'allunyar-se.

El tram final

A partir d'aquell moment la sensació era que ni tant sols la recuperació d'Eto'o podria fer el Barça favorit. El Madrid havia passat els pitjors moments de la temporada i estava a tir. Contra el Betis es va complir el que per mí era ja el final. Un empat al darrer minut, pèrdua de lideratge. Des de llavors el Madrid ha guanyat molts punts a final de partit (Espanyol, Recre i Saragossa), la demostració del que es creu campió.

El Futur

Ara toca recapacitar, si l'any passat la plantilla era molt bona, no pot ser que es parli ara de que sobren 6 o 7 jugadors. Jo crec que hi ha 3-4 casos de prescindibles, però altres encara poden servir. El Madrid guanyarà una lliga amb 3 o 4 retocs respecte l'any passat. Recordem que no és tant important fitxar jugadors brillants com jugadors efectius. Els brillants els tenim, ara necessitem el nostre Van Nistelrooy particular... o millor dit, el nostre Larsson 2.