dijous, 7 de juny de 2007

Contradiccions dels Premis Príncep d'Astúries


Al Gore rep el premi Príncep d'Astúries per la Cooperació. Un premi merescut per la seva repercusió mediàtica, la mateixa que tindrà el premi als EUA pel nom del guanyador.
Tinc dos dubtes en referència a aquest tema:
1. El jurat és del tema o revisa els informes sobre els possibles guanyadors. Si els revisa, en funció de quins mèrits guanya, els percebuts o els d'esforç i dedicació? Em temo que és el primer.
2. L'altruïsme, o el treballar sense percebre més que el sou per la pròpia feina, és un factor addicional en el premi Nobel de la Pau o el Príncep d'Astúries de la concòrdacia i el de cooperació?? O bé valorem igual que d'altres premis? És difícil creure que el factor ètic no ha d'anar lligat. En els premis de literatura, es pot premiar moltes coses, però hi ha un barem molt i molt rellevant, que és l'èxit editorial. Els bons escriptors tenen suport editorial, perquè venen. Els de Ciència tenen articles, dirigeixen els òrgans científics més importants, reben signatures d'adhesió si cal, per part dels seus propis companys. En aquest cas la cooperació no és un negoci, tot i que el senyor Gore l'hagi transformat en això. Hem de premiar qui té capacitat per sortir a la tele?? una figura no experta en la matèria, simplement un nom, pot rebre un premi representant altres??

2 comentaris:

Biby Cletus ha dit...

Cool blog, i just randomly surfed in, but it sure was worth my time, will be back

Deep Regards from the other side of the Moon

Biby Cletus

A.Orte ha dit...

Biby, sorry if i don't write much in English on my blog. I'll probably submit more articles at considering international issues.