dilluns, 11 de juny de 2007

Ciutat complexa, ciutat dispersa


Els que em coneixen saben la meva obsessió per la dicotomia entre ciutat complexa i ciutat dispersa. O el que és el mateix, poder fer totes les activitats de la vida quotidiana, inclós l'oci, en un espai reduït o bé dependre del transport privat.
Ara em toca redactar l'esborrany de dictamen sobre els barris de Barcelona per la meva feina (el document final es consensuarà entre tots els grups membres del Consell).

Els barris de Barcelona tenen un gran punt a favor, al tenir-ho tot a mà genera una certa estima pel comerç del barri, fins i tot una competitivitat amb altres barris per veure qui ofereix major quantitat i qualitat de serveis i atractiu d'oci. Però hi ha noves tendències: el 22@ com a centre d'activitat econòmica, de naturalesa especialitzada, la zona Fòrum, els nous centres comercials, des de Glòries, passant per Diagonal Mar, el de Gran Via, la Maquinista. Barcelona ha estat fent petites incursions a models mixtes o fins i tot a l'especialització del sòl. És bo que es facin?? Quins avantatges tenim amb aquests tipus de ciutat? En cas de fer-ho, s'ha de fer en aquests determinats barris o s'hauria d'apostar per un centre financer i tecnològic dispers, considerant que la globalització no té interès en les concentracions?

1 comentari:

Federica ha dit...

Ciao Andreu, ti lascio un saluto italiano al volo, mentre lavoro. Putroppo non mi è facilissimo seguire tutti i tuoi post in catalano, ma è bello scoprire che riesco a capirne il senso, comunque.
Federica C.