dijous, 14 de juny de 2007

Cerimònia universitària sense universitaris

En aquests moments, estic veient per vídeo la cerimònia acadèmica d'investidura com a Doctor Honoris causa per la UPF d'en Woody Allen. Sabia que les invitacions s'havien anat enviat al llarg de les darreres setmanes, però m'està sobtant molt que en aquesta cerimònia del món universitari no hi hagi cap persona que pugui intuir que tingui menys de 25 anys. Em sembla un error fer una cerimònia universitària sense cap persona del que es podria considerar element fonamental d'una institució educadora.

Si el problema eren els possibles aldarulls, podrien haver fet un sorteig en el qual un percentatge dels seients anés destinat a assistents de recerca, estudiants de doctorat i alumnes.

En fi, un greu error. Em pregunto si publicaran l'origen dels convidats,quants n'hi han provinents de MediaPro?? I de la classe política??. Si d'alguna cosa recordo de la cerimònia del senyor Desmond Tutu l'any 2000 és que com alumne vaig poder disfrutar del seu parlament.

4 comentaris:

manhattan ha dit...

La qüestió és que el Sr. Woddy Allen és tot un personatge, més que un personatge, més que un club; llavors venen els problemes. Quin aforament contempla l'auditori de la Pompeu? A Barcelona hi ha moltes persones que havien de veure "el personatge" i per una altra banda moltes persones que volien veure'l i totes no hi cabien de ben segur. El fet que sigui una universitat qui celebri una ofrena gairebé no trascendeix més que per donar-li "pompa" a la institució i prou, els que la formen tenen dret això, a veure l'acte de forma...virtual o... al telenotícies del Pellicer que és dels més bons.
Aquí no cap dir ni tans sols dir que una altra vegada serà ...i sí "tal dia farà un any"!

David ha dit...

Jo he arribat al convenciment que a les Universitats els fan nosa els universitaris...

Daniel ha dit...

Potser és una reacció al que vas escriure...
Diari "El Periódico" d'avui, dia 20 de juny. Pàgina 9. Secció "Lectores" (el que abans era 'Carta al Director'). Andrea Santanach escriu amb el títol de "Medalla Merecida"... "Soy estudiante de la Universitat Pompeu Fabra y el jueves fui una de las personas que siguieron al fantástico director, y ahora doctor, por la calles de Barcelona . La presencia de Woody Allen en la UPF levantó una gran expectación. Todos estábamos nerviosos esperando a ese pequeño gran hombre. El acto fue espléndido...."
La negreta és meva i el castellà, de la versió del diari d'on ho he tret.

A.Orte ha dit...

Dani, això vol dir que aquesta noia va veure la cerimònia? no descarto que anessin alguns alumnes, però em dóna la sensació que són contats amb els dits de la mà i perquè van entrar a darrera hora, quan hi havien 12-15 seients buïts i van fer entrar, suposo, gent que hi era a la porta.