dimecres, 9 de maig de 2007

Propostes de campanya

Mayol proposa fer un corredor verd des del parc de la ciutadella fins el parc güell, aprofitant que aquest carrer (i això ho dic jo) és el veritable centre de la ciutat al ser el veritable punt de contacte entre Eixample, Gràcia, Guinardó i el mar (oblidem-nos d'anar al mar passant per Passeig de Gràcia).
La idea no està malament, però si llegiu més la notícia trobareu que no és pas tant arriscada. Seria, bàsicament, deixar tot tal com està excepte el trosset que va des de Tetuan fins a Verdaguer i arreglar tot el carrer Escorial (que és pas obligat per veïns de Gràcia, inclosa la pròpia Mayol). En definitiva, ella sap que això no pot ser. Fins i tot els veïns més progres de Gràcia no permetrien que l'únic carrer que els permet accedir en condicions al seu barri es transformés en rambla verda.

La segona proposta, del senyor Trias, va en la línia del que comentava jo fa uns dies al blog d'en David . En concret jo proposava acabar amb la Zona Universitària i fer que aquella zona es transformés en una mena de lloc per deixar els cotxes. Evidentment impedint el pas, o si més no posant molts problemes, a l'entrada de cotxes per la Diagonal a excepció de residents. Això obligaria a l'ús de mitjans públics, i en concret deiem d'aprofitar d'allargar el tram fins, com a mínim, Verdaguer.

El senyor Trias proposa que la Zona Universitària marxi, però bàsicament argumenta que s'hauria de fer per tal de donar-li sortida al Fòrum (destinació que comparteixo). Em sembla bona idea però espero que realment tingui més connotacions que la d'omplir un espai poc utilitzat.

4 comentaris:

David ha dit...

La senyora Mallol fa temps que ha perdut el nord. Hi ha una manera molt fàcil d'anar des de la Ciutadella fins el Parc Güell per un corredor "user-friendly". Agafar Lluís Companys, el Passeig de Sant Joan i endinsar-se pels carrerons de Gràcia. Aquesta alternativa ja existeix i potser només caldria fer un parell de retocs al tram de baix del Passeig de Sant Joan i alguns carrers de Gràcia.

De fet, si ens mirem el mapa de Barcelona veurem que els recorreguts mar-muntanya adequats per vianants i ciclistes són més que els recorreguts Llobregat-Besòs. Així es pot pujar des de Drassanes fins a la Diagonal per la Rambla del Raval i Enric Granados. Ara estan condicionant el carrer Borrell, que permetrà pujar des de Drassanes fins a Francesc Macià. En canvi, l'opció Diputació - Consell de Cent està mal resolta, i la Gran Via no és precisament el millor carrer per anar en bici, sobretot pels girs.

A.Orte ha dit...

¿Es què creieu que Barcelona només té un centre? Personalment considero que des de les innovadores i renombrades obres de les olimpíades (un abans i un després que ningú em discutirà) Barcelona té diferents punts centrals. Només cal posar atenció a les diferents visions de la ciutat que es vulgui observar. No és centre el Portal de l'Àngel, Canaletes i la poc inútil Pça de Catalunya? Des del punt de vista turístic així es dóna. Des del prisma urbanístic i geogràfic podria ser la ruta que l'Andreu explica però no li veig massa utilitat social, cultural més que la dels barris que molt bé ell molt diu que annexa.
Altrament, no és centre la Diagonal a l'alçada de Rambla Catalunya o bé Passeig de Gràcia?? El famós llapis, monument encruïllat a l'epicentre de la no menys famosa manifestació per la pau que ens va donar a coneèixer més allende de "los mares", per tant, punt a favor amb molta nota.
Ara utilitzaré un final demagog però com no m'ha agradat la sentència subjectiva però rotunda d'en David, diré que la Sra Mayol fa temps que ha perdut el nord perquè, fa temps que el nord no sabem on el té Barcelona... sempre amb la "necessitat" d'innovar i vendre idees amb la "cultura-Clos", sempre amb un model de ciutat que no ens representa. Si hi són hi són, les idees i les propostes, sinó no les inventem, el parany potser el fracàs "fòrum". Poder l'Hereu trobarà el nord lluny de Collcerola, més enllà de l'àrea metropolitana, de la mà d'altres municipis i sempre, estic d'acord, omplint el fòrum. Llavors el centre poder serà “El Tibidabo” si encara existeix, clar.

A.Orte ha dit...

les presses són testimoni del fracàs.
A on diu "a.orte" cal dir "Endora"

A.Orte ha dit...

GRàcies pel comentari, Endora, per cert qui ets??? Com és que has entrat amb el meu usuari?
Bé, Introdueixes molts temes. Efectivament el senyor Hereu creu en Collserola com a epicentre de la ciutat real, la ciutat dispersa.
Quant a Barcelona, estic d'acord amb en David sobre el fet de connectar el mar i la Diagonal en tots els seus punts.