dijous, 10 de maig de 2007

Mani contra el comerços xinesos

L'altre dia, a la reunió del grup de treball d'immigració del Consell de Ciutat la representant de Sos Racisme avisava que per avui dijous hi ha prevista una mani contra la concentració de comerços xinesos al carrer Trafalgar.
Intolerable aquests motius. El carrer Trafalgar sempre ha tingut concentració de comerços tèxtils, el problema és que la gent d'aquí ha anat traspassant el local o bé s'han jubilat i han agafat el local famílies xineses.
Per tant, no hi ha cap cosa que no s'hagi fet en aquell carrer, ni tampoc hi ha ara cap problema per la gent que viu a la zona (un testimoni proper a mí m'ho confirma).

Ens hem de començar a habituar a veure xinesos regentant bars de tapes gallegues, pizzeries (a Milà, per exemple ja fa anys que les porten ells) i material tèxtil.
Si la mani fos en contra de tota la fabricació il·legal, treballant 20 hores al dia per persona, llavors ho entendria, però aquesta manifestació és una simple demostració de xenofòbia intolerable perquè aquell carrer tota la vida ha estat un carrer dedicat al tèxtil, però si ho fan els d'aquí ja estava bé.

1 comentari:

David ha dit...

El que seria interessant saber és contra què es manifestava la majoria dels assistents a la concentració d'ahir. Penso que molta gent no es manifestava contra els comerços xinesos sinó contra el monocultiu d'un determinat tipus de comerç, de la mateixa manera que s'haurien concentrat contra la proliferació de locals de cites.

Penso que criminalitzar indiscriminadament a tots els concentrats és contraproduent. Què passarà si un dia un grup de gent es concentra per protestar per les botigues de souvenirs de la Rambla? Seran titllats de racistes i xenòfobs perquè totes elles són regentades per hindús o paquistanesos?