dimarts, 8 de maig de 2007

Insubmissió a l'escola?

Surt publicat a diversos mitjans de comunicació avui que una professora d'una escola de Barcelona ja ha avisat del fet que es mostra insubmissa a donar classes de la nova assignatura de ciutadania. De seguida han sortit en la seva defensa associacions pro-família.
Els problemes de cada escola, a l'escola. Si aquesta senyora no vol donar la classe, que la doni una altra, però que no busquin tants aspectes ideològics a tot.
Hi ha dos arguments recurrents per defensar aquesta senyora: 1. aquests valors els ha d'impulsar la família; 2. canviarien de contingut segons quin partit manés.

El primer aspecte és absolutament lamentable. L'escola pública està per això, per educar i donar coneixements. El que cadascú faci a casa, l'escola pública i laica no ha d'entrar-hi. Els continguts han de ser vàlids per tothom, però ja abans de començar alguns es posen les mans al cap. Què passaria si un alumne es fes insumís a una classe de religió a una escola privada? No crec que aquesta assignatura s'hagi de donar en cursos molt avançats, però parlar una mica del respecte a tot ésser humà, al problema de la fam, de la violència, de conduir bé, de tractar bé a tothom no anirà malament. Després, a casa o a l'església, que cadascú ho complementi com vulgui.

El segon tema, el canvi de continguts segons el partit, jo el posaria en dubte. Està clar que els llibres els podrà fer qui vulgui, però després cada centre sol fer el que li dóna la gana. Jo sempre he fet ètica i mai he tingut un manual de l'assignatura...

1 comentari:

David ha dit...

Ens podríem fer més preguntes: què passarà si un creacionista es fa objector de consciència i es nega a donar la classe de ciències naturals perquè es parla de la teoria de l'evolució? O un economista minesotto que es fa objector de consciència per no donar una classe sobre el model IS-LM? Penso que la postura d'aquesta professora és ridícula i només busca donar la nota.