dimarts, 10 d’abril de 2007

Més de 100 morts a les carreteres

Més de 100 persones han mort durant els darrers dies a les carreteres espanyoles. La DGT, i en concret el PSOE, parlen ara de reduir la velocitat límit per evitar accidents. De res serveixen els anuncis, l'increment de multes i els punts, ara resulta que el problema és que la gent córre massa.
Senyors responsables, si poden fer un tomb veuran que les persones que compleixen els límits de velocitat no tenen accidents. De fet a les autopistes hi ha més xocs a menys de 100 per hora que a 130, molt sovint per situacions en les quals dos turistes xoquen lateralment al fer un avançament a un camió.
A les carreteres principals tampoc hi ha accidents, es troben molt sovint a les secundàries amb limitacions de velocitat menors de 80.
Quin és el problema? Primer els conductors, que fan que tot i tenir millor temps que a Alemanya o França aquí tinguem més accidents. A Alemanya els límits de velocitat són més elevats, i a França si no m'equivoco és de 130 a l'autopista.
Segon les carreteres, en alguns casos en situacions lamentables. En el cas de les autopistes, hi ha molts trams amb dos carrils, generant-se situacions complicades.
De res servirà reduir la velocitat límit si quan plou molt la gent segueix circulant a més de 140. Durant uns mesos la psicosi de les multes ha estat palesa a les carreteres, però sembla que la gent veu que no hi ha tanta policia i radars i segueix fent el mateix de sempre .